Σελίδες

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας


       Κύριε Αρχηγέ,

Με  αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και σε αναρτήσεις ιστοσελίδων και μπλοκ του διαδικτύου, που προοιωνίζετε αναδιάρθρωση των  Αστυνομικών Υπηρεσιών στα πρότυπα του Αυτοδιοικητικού σχεδίου «Καλλικράτης» και στην Ελληνική Αστυνομία, με καταργήσεις και  συγχωνεύσεις  Αστυνομικών Υπηρεσιών και Τμημάτων, θέλουμε να σας εκφράσουμε  με την επιστολή μας αυτή, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών και συνδημοτών μας, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ.Κατούνας Ξηρομέρου.

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Γράμμα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, μέσω της εφημερίδας Τα Νέα τη Κωνωπίνας

Γράμμα στον Πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ

(Μέσω της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας)

                   Αθήνα, Ιούλιος 2010

     Καλημέρα σας  κύριε Πρόεδρε,

Αποφασίσαμε να σας γράψουμε ύστερα από περισυλλογή. Ενοχληθήκαμε αφάνταστα από τα “χαΐρια” του Καλλικράτη και τον εμπαιγμό περήφανων ανθρώπων, συμπατριωτών μας, από μεθοδεύσεις και αλισβερίσια ασυνείδητων καιροσκόπων, που δεν δίστασαν να διαμελίσουν “τα ιμάτια του Ξηρoμέρου” και να τα περιφέρουν σε παράλιους πλειστηριασμούς.
Tο Ξηρόμερο,  φάνταζε μεγάλο κύριε Πρόεδρε, τόσο μεγάλο που εμπόδιζε προσωπικές φιλοδοξίες και δυσχέραινε ίδιες στρατηγικές τοπικών παραγοντίσκων αλλά και κοντόφθαλμων πολιτικών.
Και έτσι, επιδόθηκαν ως “χασάπηδες” στον διαμελισμό του έρμου τόπου, αποκόπτοντας με το έτσι θέλω αδελφωμένα χωριά, με καταγραφή αιώνων  στην ενοιολογία  της  ιστορίας του Ξηρομέρου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε δημοπρασία που στήσανε παρασκηνιακά, κατοχυρώσανε, λέει, την Ξηρομερίτικη ταυτότητα, μονομερώς, σε εκλεκτούς γηγενείς  “Πατρίκιους”, αφήνοντας εκτός νυμφώνoς με “ακαθόριστη υπηκοότητα”, τα ιστορικά χωριά του Δήμου Μεδεώνος, που επί της ουσίας αποτελούν και την ραχοκοκαλιά του Ξηρομέρου.