Σελίδες

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Καλλικράτης, η «άγρια» όψη του Καποδίστρια…


Τελικώς ο κύβος ερίφθη.

Οι αλλαγές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης που είχαν προαποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ως Σχέδιο Καποδίστριας ΙΙ, υλοποιούνται από την παρούσα κυβέρνηση, αφού προηγουμένως αναβαπτίστηκε σε Σχέδιο Καλλικράτης.


Ήταν αναπόφευκτη και το γνώριζαν οι πάντες ότι, έτσι ή άλλως θα προκαλούσε αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες λόγω των υφιστάμενων ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου.
Αρκετοί αντιμετώπισαν την έλευση της νέας καινοτόμου μεταρρύθμισης του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας με ισχυρή δόση καχυποψίας, έχοντας ως κακό προηγούμενο της ελλειμματική συνεισφορά του Καποδίστρια Ι. στα περισσότερα κατά κανόνα διαμερίσματα της χώρας μας.
Άλλοι πάλι εξ ανάγκης υπέρμαχοι των μεταρρυθμίσεων που είχαν διεισδυτικότητα (αυτή που μπορούσαν να έχουν) στα κέντρα λήψης των αποφάσεων,  έραψαν τα κοστούμια στα μέτρα τους υποθηκεύοντας εξ αρχής την αγνότητα των προθέσεων του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Το Ξηρόμερο όπως και την πρώτη φορά άλλωστε διολίσθησε στο καλντερίμι των προσωπικών επιλογών και επιδιώξεων κοντόφθαλμων τοπικών παραγόντων  χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανακτήσει επιτέλους την πραγματική του ισχύ.

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή στον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας

Αθήνα, Οκτώβριος 2010

          Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε κατ’ αρχήν να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για επιτυχία στο δύσκολο έργο σας που ασφαλώς είναι συναρτώμενο με την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Επιλέξαμε τον πρώϊμο και ιδιαίτερο αυτό τρόπο επικοινωνίας για να καταδείξουμε τον σεβασμό μας στο θεσμό του Δημάρχου (όποιος και αν είστε) και να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι των προσπαθειών σας για το καλό του τόπου μας και θεματοφύλακες  και άμισθοι εργάτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.