Σελίδες

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Βάλσαμο στη νοσταλγία !


   Περνώντας το Ρίβιο και ανεβαίνοντας  την ανηφοριά της λάσπης προς το Χωριό μας, πάντα με πιάνει κάτι.
   Αδημονία ; Ανυπομονησία ; Συγκίνηση ;  Δεν ξερώ ακριβώς.
  Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να απλώσω τα χέρια μου και ν’ αγκαλιάσω όλο το κομμάτι που απλώνεται μπροστά μου (με επίκεντρο βεβαία το Χωριό μας) .

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Α.Ε.Κωνωπίνας ... ένας Θρύλος !

2011 : Η θρυλική ομάδα Α.Ε. Κωνωπίνας 
    Η θρυλική  ποδοσφαιρική ομάδα του Χωριού μας η  “Α.Ε. Κωνωπίνας”  διανύει  μία δύσκολη  χρονιά στην  Γ΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
    Αγωνίζεται στον Α΄ Όμιλο της Κατηγορίας και η μέχρι τώρα πορεία της δεν ανταποκρίνεται στην φυσιογνωμία αλλά και στην ιστορική της πορεία που ήτανε ο φόβος και ο τρόμος  σ’ ολόκληρη την περιοχή μας.
    Φέτος η ομάδα ξεκίνησε αποφασιστικά αλλά με πολλές ελλείψεις γιατί έφυγαν με μεταγραφές ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας για γειτονικά σωματεία και δημιουργήθηκε εκ των πραγμάτων δυσαναπλήρωτο κενό.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Φράγμα Αχυρών - Προδομένα όνειρα ενός έρμου τόπου !

Φράγμα  Αχυρών. Μια ιστορία που ξεκίνησε πριν δέκα πέντε περίπου χρόνια και  στο άκουσμά της, φάνηκε να ξεπροβάλει  μία αμυδρή ελπίδα  που φώλιασε στις καρδιές ξωμάχων της Ξηρομερίτικης γης, δημιουργώντας σκιρτήματα αισιοδοξίας σε μια κοινωνία κατάφορα αδικημένης και προοπτικές ανάπτυξης  σ’ ένα ξεχασμένο τόπο.

Φαίνεται όμως με απόλυτη πλέον καθαρότητα ότι, ουδέποτε υπήρξε στις άμεσες προτεραιότητες και τον σχεδιασμό των εκάστοτε κυβερνώντων η περαίωση του σημαντικότατου αυτού έργου, ίσως του μοναδικού, που αφορά τα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου, που βολοδέρνουν στον μαρασμό και την εξαθλίωση.

Πλανεμένα λόγια από πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές και πολιτευτές οι οποίοι  έδωσαν τα ρέστα τους, πλειοδοτώντας ο καθένας για το  προσωπικό του προφίλ, κατά τις προεκλογικές τους περαντζάδες  από το πολύπαθο έργο.

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Επίσκεψη του Δημάρχου μας κ. Νίκου Σολδάτου στο Χωριό μαςΚωνωπίνα: Στην πλατεία μας και με φόντο την εκκλησία μας

Την Πέμπτη  31 Μαρτίου 2011 επισκέφθηκε το Χωριό μας ο Δήμαρχός μας  κ. Νίκος Σολδάτος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Χωριού μας κ. Νώντα Τσαμποδήμου, συνοδευμένος από τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Θεμάτων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου μας κ. Παναγιώτη  Κομποτιάτη.
Η επίσκεψη αυτή  είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.
Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής μας Κοινότητας  κ. Νώντας Τσαμποδήμος, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν το Χωριό μας και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα  τα θέματα που ετέθησαν είναι:
 

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία “ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ” του Μπάμπη Κουβέλη

Στη στοά του βιβλίου, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στην Αθήνα, χθες Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, παρουσιάστηκε μέσα σε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα το βιβλίο του Μπάμπη Κουβέλη “ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ”. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η αίθουσα ήταν κατάμεστη..και διατηρήθηκε έτσι μέχρι το τέλος της παρουσίασης του Βιβλίου.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους καλεσμένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα.