Σελίδες

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Πρωτοφανής επιτυχία είχε το 3ο Αντάμωμα Καβαλάρηδων και Φίλων αλόγου, στη μαγευτική περιοχή Νήσσα

    
      Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου με πρωτοφανή επιτυχία το 3ο Αντάμωμα Καβαλάρηδων και φίλων αλόγου, στην πανέμορφη περιοχή Νήσσα του Κεντρικού Ξηρομέρου (πρώην Δήμου  Μεδεώνος) με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά.

     Η φετινή εκδήλωση τα είχε όλα. Απίστευτη κοσμοσυρροή, επίδειξη αλόγων, πανέμορφη φύση,  γάργαρα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα,  τρικούβερτο γλέντι και προπαντός τέλεια οργάνωση, φροντίδα και φιλοξενία,  από τους οικοδεσπότες του Ιππικού Ομίλου Κατούνας  και τους  φίλους συνεργάτες τους,που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της εκδήλωσης και αποδείχθηκαν αντάξιοι και με το παραπάνω, της πατροπαράδοτης Ξηρομερίτικης φιλοξενίας.


ΦΩΤΟ: ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS - PHOTOTSELIOS

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Η Κωνωπίνα ήταν εκεί !

Η  Κωνωπίνα έδωσε δυναμικό παρόν στον Άγριλο και διατράνωσε την αντίθεσή της στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο Στρατόπεδο Ψαρογιάννη !
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση…
ΦΩΤΟ:  Άγγελος  ΜηλιώνηςΟ Άγγελος Μηλιώνης

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες… θα ακυρώσουν στην πράξη την λαθεμένη απόφαση της πολιτείας !


Ανέλπιστη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση – διαμαρτυρία που οργανώθηκε από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ πολιτών, κατά  της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο Στρατόπεδο ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ, στον Άγριλο Ακαρνανίας.
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία  αντέδρασε  υποδειγματικά και έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Πολιτεία, για να αναθεωρήσει την λαθεμένη απόφασή της, με την οποία βάζει οριστική ταφόπλακα σε ένα τόπο  παραμελλημένο και κατάφορα αδικημένο.


Η συγκέντρωση έγινε έξωθεν της εισόδου του Στρατοπέδου, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από όλο το Ξηρόμερο και την Αμφιλοχία, και με δυναμικό τρόπο διατράνωσε την αντίθεσή του στην γκετοποίηση της περιοχής μας.
ΦΩΤΟ:  ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Παρέμβαση - Διαμαρτυρία του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, για το Κέντρο Κράτησης μεταναστών στον Άγριλο Ακαρνανίας

                                                                               
                                                                               28  Μαϊου  2011
  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

    Ο  Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να δημιουργήσει Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Στρατόπεδο  Ψαρογιάννη που βρίσκεται στον Άγριλο Ακαρνανίας, χωρίς ίχνος σοβινιστικής και ρατσιστικής διάθεσης, διατρανώνει την αντίθεσή του στην άκριτη και λανθασμένη επιλογή της πολιτείας, να “γκετοποιήσει” μια περιοχή  έντονα υποβαθμισμένη, στραγγαλίζοντας προκλητικά εν τη γενέση τους, τις ελάχιστες ελπίδες ανάπτυξης  αυτού του δύσμοιρου τόπου.

     Χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, χωρίς να έχουν το ηθικό έρεισμα σε ένα τόπο που τον αδικήσανε κατάφορα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, έρχονται τώρα να δημιουργήσουν σύγχρονο  “Γκουαντανάμο” σε λάιτ μορφή, για να  εγκλείσουν κατατρεγμένες ψυχές και να προσθέσουν παραπανίσια δυστυχία και μύρια προβλήματα σ’ άλλους ταλαίπωρους ανθρώπους….τους ντόπιους !

      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με αίσθημα ευθύνης θέτει τους προβληματισμούς του και διατυπώνει ερωτήματα που απηχούν το σύνολο των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας:

1.   Γιατί επιλέγει  ο συγκεκριμένος χώρος, σ’ ένα Νομό που  ουδεμία σχέση έχει με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ;
2.   Πως επιλέγει ένα Στρατόπεδο που εκ των πραγμάτων δεν πληρεί τις προϋποθέσεις (χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος πυρομαχικών) με ελάχιστα καταλύματα (Dol), τα οποία φιλοξενούσαν  λιγοστούς φαντάρους.
3.   Γιατί, για την επιλογή αυτή, δεν ερωτήθηκε η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς ;
4.   Γνωρίζει η πολιτεία ότι η περιοχή λόγω του ειδικού οικολογικού ενδιαφέροντός της, υπόκειται και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI ;
5.    Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι εντός του Στρατοπέδου υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στην Μεγαλόχαρη όπου κάθε χρόνο, το 15Αύγουστο, συρρέει  πλήθος πιστών  κατά τον εορτασμό της ;
6.   Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι ο συγκεκριμένος χώρος του Στρατοπέδου εφάπτεται της Λίμνης Αμβρακίας και ως εκ τούτου θα είναι αναγκαία και η παρουσία του Λιμενικού Σώματος ;
7.    Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι τα πλησιέστερα υγειονομικά κέντρα της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αμφιλοχία και Ιατρείο Κατούνας) δεν είναι σε θέση να καλύψουν τώρα, τις  ιατρικές ανάγκες  περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, πολό μάλλον, να αντιμετωπίσουν το οξύ πρόβλημα που είναι βέβαιο ότι θα προκύψει από τους ανθρώπους αυτούς ;

      Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας ότι, η δημιουργία  του Κέντρου μεταναστών στον Άγριλο, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας,  θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στα χωριά μας, θα απαξιώσει στο έπακρο την περιοχή μας και θα μηδενίσει τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες ήθελαν στο μέλλον αναληφθεί.
      Μην πιστέψουν οι συμπατριώτες μας λόγια πλάνα, για δήθεν οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και λοιπά  οφέλη από την δημιουργία αυτού του κέντρου !  
     Αν ήταν έτσι, θα είχαν προλάβει  άλλοι νωρίτερα και δεν θα έχαναν την ευκαιρία !
                                  
    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, αλληλέγγυος με τους χωριανούς, τους συνδημότες και τους συμπατριώτες μας, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις όποιες πρωτοβουλίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής, κάνει  έκκληση στην  Κυβέρνηση, να επανεξετάσει το θέμα, και να δώσει την πρέπουσα λύση, εξασφαλίζοντας σε χώρους που ενδείκνυνται με κατάλληλες υποδομές, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε κατατρεγμένους ανθρώπους και να δρομολογήσει προοπτικές υγιούς ανάπτυξης  σ’ ένα πολύπαθο τόπο, που έχει αδικηθεί κατάφορα και διαχρονικά από τα εκάστοτε γκουβέρνα .

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Άγριλο κατά της δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών

   Για το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στις 10 το πρωί, έχει προγραμματιστεί η διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο στον Άγριλο. 

 

    Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη χθες το βράδυ στο  Δημαρχείο του π. δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα, στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κομποτιάτης, Δημήτρης Τζαβαλάς, Γούδας Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι από Τοπικές Κοινότητες, εκπρόσωποι από φορείς και Συλλόγους του χωριού.

 

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αφού πρώτα ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου κράτησης Μεταναστών, στη συνέχεια οι τοπικοί φορείς αλλά και οι απλοί πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη δημιουργία κέντρου λαθρομετανάστευσης στο στρατόπεδο του Άγριλου.

 

    Μετά την σύσκεψη και μετά από απαίτηση όλων των παρευρισκομένων αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα και  συγκέντρωση- διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο στον Άγριλο, για το Σάββατο 28 Μαίου 2011, στις 10 το πρωί για να ματαιωθεί η εγκατάσταση Κέντρου κράτησης Μεταναστών γιατί η περιοχή δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.

ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε την 24η Μαϊου 2011 η συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

     Άρχισε, την 24η Μαϊου 2011, στο Λουξεμβούργο, η ενώπιον ακροατηρίου συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να απαντήσει σε προδικαστικά ερωτήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ερμηνεία της οδηγίας 2000/60/ΕΚ για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης υδάτινων πόρων και, κυρίως, για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης περιοχής λεκάνης απορροής ποταμού.
     Ο επόμενος σταθμός της δίκης ορίσθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε η γενική εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Τζουλιάν Κοκότ  θα αναπτύξει τις προτάσεις της.


Αναδημοσιεύουμε  επίκαιρο άρθρο  από την εφημερίδα μας
“ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας” φύλλο 62, σχετικό με την εκτροπή.

                                         

Αχελώος ή Ασπροπόταμος, το “ατίθασο”  & αφροστεφάνωτο ποτάμι και η εκτροπή της ντροπής !

        
   Ο «Αργυροδίνης» Αχελώος, πρωτότοκος και μεγαλοπρεπέστερος των ποταμών, το “ατίθασο και αφροστεφάνωτο ποτάμι”, πρωταγωνιστεί σε πολλούς από τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους. Ο Αχελώος ποταμός κατέχει στην Ελληνική Μυθολογία μία εντελώς ξεχωριστή θέση. Όπως είναι γνωστό, οι αρχαίοι θεοποίησαν όλα τα στοιχεία της φύσης, επομένως και το νερό και πολύ περισσότερο τον ορμητικότατο, πλουτοδότη και αφροστεφάνωτο ποταμό Αχελώο. Είναι ο πρώτος ποταμός που θεοποιήθηκε και λατρεύτηκε τόσο στην περιοχή του όσο και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας.
 

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να γίνει ο Άγριλος κέντρο διαμονής μεταναστών !


Αμετακίνητο στην θέση του για την δημιουργία κέντρου διαμονής μεταναστών στο Στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας στάθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά την συνάντηση του με την επιτροπή σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης μεταναστών στον Άγριλο

                                                                 Αθήνα, 21 Μαϊου  2011

       Προς
κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας
κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας
κ. Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου
κ. Δήμαρχο Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
κ. Δήμαρχο Αμφιλοχίας
Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή για τη δημιουργία των 14 πρώτων κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας και ότι ένα από τα 14 αυτά κέντρα θα είναι στην Αιτωλοακαρνανία,  στο στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» στον Άγριλο, στη ΒΑ ακτή της λίμνης Αμβρακίας,  χωρίς να έχει  προηγηθεί καμία διαβούλευση από το Υπουργείο, με τους Ο.Τ.Α.,( βλέπε Δήμος Αμφιλοχίας στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου), τους αρμόδιους φορείς, αλλά και την τοπική κοινωνία, πριν πάρει την απόφαση αυτή.


O   Άγριλος

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Στον Άγριλο (στρατόπεδο Ψαρογιάννη) θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης Μεταναναστών….!


 Τις μονάδες οι οποίες θα λειτουργούν στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, με απόφαση του Χρήστου Παπουτσή ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Λίμνη Αμβρακία: Στο βάθος αριστερά ο Άγριλος
Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.... Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου * Γνωστοποίηση - Κάλεσμα

Ο Σύλλογός μας, στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τις δραστηριότητές του και να  ενδυναμώσει τη συλλογικότητα για το καλό του Χωριού μας, προτίθεται να δημιουργήσει ατύπως Τμήμα Γυναικών στο Χωριό μας, ως φυσική προέκταση του Συλλόγου μας, που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο, συμμετέχοντας ενεργά σ’ όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην γενέτειρά μας.
            Γιαυτό  λοιπόν  καλεί
      Όλες τις γυναίκες του Χωριού μας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να πλαισιώσουν το Γυναικείο Τμήμα, να έλθουν σε επικοινωνία με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια, που έχει  ως στόχο τον εξωραϊσμό και την πολιτιστική αναβάθμιση του Χωριού μας.
 Τηλέφωνα  επικοινωνίας:
Πρόεδρος:               Βασίλειος Σκούρτας            τηλ.  6974726076
Αντιπρόεδρος:       Αθανάσιος Καψογιώργος  τηλ.  6977993178
Γεν. Γραμματέας:  Θεόδωρος  Χολής                 τηλ.  6974251161
Ταμίας:                  Νίκος Κορομηλάς                   τηλ.  6976333165
Έφορος:                 Λάμπρος Τσαμποδήμος        τηλ.  6946623429 
Μέλος  Δ.Σ.:         Λεωνίδας Καραμπέκιος        τηλ.  6932159362
Μέλος Δ.Σ.:          Δημήτριος  Κοθρούλας         τηλ.  6946068874
Μέλος:                   Νικόλαος Ράππος                   τηλ.  6946037626

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Επαναπατρισμός νομισμάτων μοναδικής ιστορικής αξίας της Αρχαίας Μεδεώνος !


    Με την στήριξη του Συλλόγου μας και ύστερα από μεθοδευμένες  ενέργειες του μέλους μας  λαογράφου – ερευνητή κ. Νίκου Ράππου επαναπατρίσθηκαν από το Grand Marais της Μινεσότα των Η.Π.Α., δύο νομίσματα  μοναδικής ιστορικής αξία της  ΑΡΧΑΙΑΣ  ΜΕΔΕΩΝΟΣ.

    Τα νομίσματα έχουν καταγραφεί και καταχωρηθεί στην έγκριτη Συλλογή του κ. Νίκου Ράππου  και αποτελούν πλέον  κειμήλια ανεκτίμητης ιστορικής  αξίας και παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Αγαπάς το Χωριό σου ; Απογράψου γιά την Κωνωπίνα !


Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στηρίζοντας εμπράκτως το Χωριό και τον Δήμος μας προτρέπει τα Μέλη του να απογραφούν στην ιδιαιτέρα μας πατρίδα ενισχύοντας ουσιαστικά τον γενέθλιο τόπο μας.
Όσοι από τους Χωριανούς μας επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας, και να ενισχύσουν επί της ουσίας την γενέτειρά μας, να επικοινωνήσουν με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, για ενημέρωση επί της διαδικασίας της απογραφής.
Τηλέφωνα  επικοινωνίας:

Πρόεδρος:                       Βασίλειος Σκούρτας            τηλ.  6974726076
Αντιπρόεδρος:               Αθανάσιος Καψογιώργος  τηλ.  6977993178
Γεν.  Γραμματέας:        Θεόδωρος  Χολής                  τηλ.  6974251161
Ταμίας:                           Νίκος Κορομηλάς                  τηλ.  6976333165
Έφορος:                         Λάμπρος Τσαμποδήμος        τηλ.  6946623429 
Μέλος  Δ.Σ.:                 Λεωνίδας Καραμπέκιος        τηλ.  6932159362
Μέλος Δ.Σ.:                  Δημήτριος  Κοθρούλας         τηλ.  6946068874

Συνάντηση στην Αθήνα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσα με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σολδάτο, για την απογραφή…


      Την άμεση ενεργοποίηση των Πολιτιστικών Συλλόγων με σκοπό την προτροπή των δημοτών, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και να απογραφούν στο τόπο μας, ζήτησε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους την   Δευτέρα 9 Μαίου 2011, το απόγευμα στα γραφεία της Παναιτωλοακαρνανικής Συνοιμοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) , στην Αθήνα.

     
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρουσία και των Αντιδημάρχων Δημήτρη Τζαβαλά, Παναγιώτη Κομποτιάτη και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Θανάση Κασόλα και συμμετείχαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού που ξεκινά  την  10η Μαϊου.
     Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε για ένα κοινό στόχο. Να ενημερώσουμε όλους τους χωριανούς μας για την σημασία που έχει η απογραφή για τα χωριά μας. Επίσης τόνισε:
Η απογραφή είναι σημαντική για το Δήμο μας για τρεις λόγους:
      Πρώτον τα αποτελέσματα της απογραφής θα μας βοηθήσουν ως Δημοτική Αρχή να χαράξουμε τις δημοτικές μας δραστηριότητες με δικαιοσύνη και αξιολογώντας τα ιδιαίτερα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά κάθε Δημοτικής Ενότητας.
      Δεύτερον όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός του Δήμου μας, τόσο ισχυρότερες θα είναι οι διεκδικήσεις μας –εν μέσω οικονομικής κρίσης- έναντι της πολιτείας για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων πνοής στην περιοχή μας.
      Τρίτον με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής ο Δήμος μας επιχορηγείται από το κράτος με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.).
Άρα όσοι περισσότεροι απογραφούμε στο Δήμο μας, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι πόροι που θα αντλούμε την επόμενη δεκαετία, και συνεπώς τόσο περισσότερα τα έργα που μπορούμε να υλοποιήσουμε ως Δήμος, αλλά και οι υπηρεσίες που θα μπορούμε να παρέχουμε στο Δημότη.

      Γι’ αυτούς τους λόγους σας ζητώ να απογραφείτε στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και να παρακινήσετε τους συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε δύναμη στο Δήμο μας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας.

    Καθολική ήταν η δέσμευση των συμμετασχόντων ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι συμπατριώτες τους να απογραφούν στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
      Οι προετοιμασίες του δήμου για την απογραφή είναι σε εξέλιξη και στις επόμενες μέρες οι Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τα μέλη τους στην Αθήνα, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να απογραφούν όλοι οι συμπατριώτες στο δήμο. Για τον καλύτερο συντονισμό της απογραφής μπορούν οι δημότες να επικοινωνούν με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αθήνας.
Πηγή:  ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS


Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

ΣΟΚ...! Από την περιβαλλοντολογική καταστροφή στη Λίμνη Αμβρακία !

    Δείτε νέες φωτογραφίες από τη μεγάλη περιβαλλοντολογική καταστροφή της Λίμνης Αμβρακίας από ασυνείδητους δράστες !

    Εγκληματώντας κατά της φύσης σκοτώνουμε τον ίδιο μας το εαυτόπότε θα το καταλάβουμε επιτέλους !
   Ως πότε κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι θα εγκληματούν ασύστολα καταστρέφοντας το περιβάλλον !
    Ως πότε “οι εγκληματίες” θα μένουν ατιμώρητοι ;

 

 

 


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες…

Η άλλη…η καλή μας όψη !


 
Μερική άποψη του Χωριού μας
Όσοι  είχαν την τύχη να περάσουν το Πάσχα στο Χωριό μας είναι βέβαιο ότι αποζημιώθηκαν από την αυθεντικότητα του εθίμου, πέρασαν ευχάριστα με συγγενείς και φίλους  και απόλαυσαν το ψήσιμο του πατροπαράδοτου οβελία και τον καλό καιρό που επικρατούσε.
Εκείνο όμως που εντυπωσίασε τους πιο πολλούς και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η καθαρή εικόνα του Χωριού μας που ήταν εμφανής και αξιοπρόσεκτη.
 Το Κοινοτικό μας Γραφείο ΠΡΙΝ: Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Σολδάτου στις 31-3-2011Το Κοινοτικό μας Γραφείο σήμερα !