Σελίδες

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Κάποιος είχε τ' αυτιά του ανοικτά και άκουσε την κραυγή της φύσης ...!

Ερώτηση στη Βουλή για την προστασία της Λίμνης Αμβρακίας από τον Βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κ. Λευτέρη Αυγενάκη ...

       Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με  παρέμβαση της τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου της ΔΗ.ΣΥ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς το νέο Υπουργό Εσωτερικών, Α. Γιαννίτση, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου αναφέρεται στη λήψη μέτρων προστασίας της Λίμνης Αμβρακίας και της παραλίμνιας περιοχής από ανθρώπινες παρεμβάσεις....


Λήψη μέτρων προστασίας της Λίμνης Αμβρακίας
     Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο ο Βουλευτής αναφέρει ότι:
    «Στη Λίμνη Αμβρακία και στη παραλίμνια περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας, του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και συγκεκριμένα στον αιγιαλό «Χαλιάς», διαπιστώθηκαν κατά πρόσφατη αυτοψία, εκσκαφές αμμοχαλικοληψίας με πρόσφατα αποτυπωμένα ίχνη του σκαπτικού οχήματος που έκανε εξόρυξη, με καταστροφή του μοναδικού -ίσως- γιαλού λίμνης με χαλίκι και σοβαρή αλλοίωση του περιβάλλοντος».

SOS...! Διαρκές περιβαλλοντολογικό έγκλημα στη Λίμνη Αμβρακία


     Κρανίου τόπος… τείνει να γίνει η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή Xαλιάς στο Πελαγάκι  της Λίμνης Αμβρακίας που ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από συνεχόμενες και εκτεταμένες αμμοχαλικοληψίες από ασυνείδητους  “άγνωστους δράστες”, οι οποίοι προσφεύγουν στην εύκολη και “δωρεάν λύση”, για την εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών από τον αιγιαλό, προκαλώντας προοδευτικά ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη καταστροφή στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα της Λίμνης, που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η γιορτή της Παναγιάς μας στο Χωριό μας !


Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2011 μέσα στην καρδιά του χειμώνα, αλλά σε ανοιξιάτικο τέμπο, στο Χωριό μας, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής  μας εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή  20 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 16.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντων… πέντε ιερωμένων, ήτοι: των αιδεσιμωτάτων, Χρυσοβαλάντη Παπαστύρου, Θεοδοσίου Αθανασοπούλου, Κοσμά Τσιτσιβού, Βελισσαρίου Καντούνη, Δημητρίου Χαμαλέτσου, όπου  στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς  παρεβρέθηκαν. Μετά το πέρας ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διενεμήθηκε άρτος  και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.

Την επομένη 21 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ι.Μ.Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Λαυρεντίου Καρανάσιου και του εφημέριου του Χωριού μας  πατήρ κ. Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Δημάρχου μας κ. Νίκου Σολδάτου των Αντιδημάρχων του Δήμου   Ακτίου – Βόνιτσας  κ.κ. Φερεντίνου Ευθυμίου, Τζαβαλά Δημητρίου, Κομποτιάτη Παναγιώτη, Γούδα Μιχαήλ, της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κας Χαλιμούδρα  Αγγελικής, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας, Υπαστυνόμου κ. Κόκιου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ.κ. Χολή Θεοδώρου και Κορομηλά Νικολάου, τοπικών παραγόντων καθώς και κατοίκων του Χωριού και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν  κατακλύσει τον ναό.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χωριού μας  κ. Νώντας Τσαμποδήμος, παρέθεσε κέρασμα σε καφενείο του Χωριού μας, όπου  προσφέρθηκαν καφές, γλυκά και Ξηρομερίτικος μεζές, συνοδευόμενος από υπέροχο ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Αξιοσημείωτο  και ευχάριστο γεγονός ήταν η εκπροσώπηση του Δήμου μας σε ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του Δήμαρχου, Αντιδημάρχων, Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου,  με θετικότατη απήχηση στους κατοίκους του Χωριού.
Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Εισόδια της Παναγιάς Θεοτόκου, Πολυούχος Κωνωπίνας - Εορτάζει την 21η Νοεμβρίου


    Αναγέρθηκε το 1915 από Ηπειρώτες τεχνίτες με πρωτομάστορους τους αδελφούς Γεωργάκη, τεχνίτες άριστους και φημισμένους.
Όταν τελείωσε το έργο, ο μεγαλύτερος των αδελφών Γεωργάκη και αρχιπρωτομάστορας, εκδηλώνοντας την μεγάλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, έκανε τραπέζι στο συνεργείο, τους κτιστάδες, (κάτι που δεν το συνήθιζε γιατί ήταν καρμίρης) αλλά και στους χωριανούς (Πρόεδρο της νεοσύστατης τότε Κοινότητας του Χωριού, Κοινοτικούς Συμβούλους, παπά και λοιπούς χωριανούς..),  μαρτυρία του αείμνηστου Χρήστου  Χολή !


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Κωνωπινιώτικος κρίκος... στις "ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" .

Σπουδαία Έκθεση  για την Εποποιϊα του 1940, πραγματοποίηθηκε στην Κατούνα, με "ενορχηστρωτή το Μέλος μας κ. Νίκο Ράππο και  με τη συμβολή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών  Ξηρομέρου


 Στα πλαίσια του προγράμματος, που διοργάνωσαν από κοινού ο  Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», με τις αντιπροσωπείες των ξένων αδελφοποιημένων πλέον με τον Δήμο μας πόλεων,  Viggiano Ιταλίας (Νότια Ιταλία, πλησίον της Αρχαίας Ελληνικής αποικίας του Τάραντος) και Etoile sur Rhône Γαλλίας (Νότια Γαλλία), στις 28 Οκτωβρίου ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του πρώην Δήμου Μεδεώνος, στην Κατούνα, πλήθος κόσμου από την κωμόπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, υποδέχθηκε τις απογευματινές ώρες τις ξένες αντιπροσωπείες, εκδηλώνοντας εν τη πράξη την πατροπαράδοτη Ξηρομερίτική φιλοξενία.

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών έδωσε το δικό του  όμορφο στίγμα, συμμετέχοντας σε παρουσίαση Έκθεσης Υλικού από την Εποποιϊα του 1940, το βάρος της οποίας επωμίστηκε για μια ακόμη φορά το Μέλος του
Συλλόγου μας, χωριανός μας,  λαογράφος – ερευνητής κ. Νίκος Ράππος, όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, εξέθεσε ένα εκπληκτικό (σχετικό με την 28η Οκτωβρίου 1940 υλικό), που κάλυπτε όλο το φάσμα του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο στην Πατρίδα μας όσο και στο έξω κόσμο.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Η ένδοξη και νικηφόρα Μάχη του Προφήτη Ηλία Αετού και η “μάχη των επιγόνων” …


2009: Ο Λαογράφος-Ερευνητής κ.Νικόλαος Ράππος κατά την ομιλία του για το ιστορικό της Μάχης


Η νικηφόρα μάχη των προγόνων μας τον Αύγουστο του 1822 στην θέση “Πηγάδια” στον  Προφήτη Ηλία Αετού εντέχνως και δολιοπλόκως  αποσιωπήθηκε  ως προς το εύρος και τη δυναμική της, γιατί  εξυπηρετούσε σκοπιμότητες της νομενκλατούρας εκείνης της εποχής.
Παρέμεινε άγνωστο γεγονός ακόμα και σε μας τους “ντόπιους” της τωρινής γενιάς,  ώσπου, το 1982 ο Σύνδεσμος Ξηρομεριτών Αθήνας, η κατά κάποιο τρόπο μήτρα της σημερινής Ο.Π.ΣΥ.Ξ, θέλοντας να αναδείξει την σπουδαία αυτή μάχη έστησε  μνημείο μνήμης, επιλέγοντας το υψωματάκι  που βρίσκεται στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Κατουνας-Αετού με τον Αγιο Νικόλαο, , ώστε να είναι εμφανές από τους διερχομένους και να θυμίζει  την επική της διάσταση.
Τα χρόνια πέρασαν και η λήθη άπλωσε και πάλι το πέπλο της σκεπάζοντας βάναυσα τις μνήμες που ήθελαν να αναδευτούν, και την τοπική κοινωνία να συνεχίζει ράθυμα στο ίδιο μοτίβο, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2007,  σε  Συμβούλιο  μελών της Ομοσπονδίας μας, το θέμα ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα από τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου Θεόδωρο Χολή, εις επήκοο του νυν Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Τάκη Στεργίου, του απερχομένου Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Χρήστου Ντέμου, του Προέδρου του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργου Τσέλιου κλπ μελών Συλλόγου της Ομοσπονδίας, ο  οποίος πρότεινε ζητώντας από τον Πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ να αναληφθούν πρωτοβουλίες εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ώστε να αναδειχθεί η  μεγάλη αυτή μάχη, προτείνοντας εκτός των εκδηλώσεων να γίνει και Ημερίδα όπου επιφανείς ιστορικοί κλπ  θα αναδείξουν με τεκμηριωμένα στοιχεία το εύρος της νικηφόρας Μάχης.
2009: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών  Λάμπρος Κωστόπουλος καταθέτει στεφάνι

Έκτοτε δειλά – δειλά, εν μέρει αποσπασματικά άρχισε να διαφαίνεται αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του πάλαι ποτέ Δήμου Μεδεώνος: Αετού Κατούνας, Κωνωπίνας και Τρύφου που κατάφεραν από κοινού να υψώσουν ανάχωμα στην λήθη και να θεμελιώσουν την απαρχή εκδηλώσεων δίνοντας υπόσταση που αρμόζει στην ένδοξη μάχη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των Ξηρομεριτών,

Παρά τα όποια λάθη τους, την απαξίωση που αντιμετώπισαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την υπονόμευση “ετεροκλήτων συμμαχιών”, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του πάλαι ποτέ Δήμου Μεδεώνος κατάφεραν αναμφίβολα να την καταστήσουν κομβικό πολιτιστικό γεγονός στην  ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο !

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Κάνοντας την "Μνημονιακή μας υπέρβαση" … γλεντίσαμε οι Κωνωπινιώτες !    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στα πλαίσια πρωτοβουλιών του για συχνότερη συνεύρεση Μελών και Φίλων του, διοργάνωσε συνεστίαση την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στην γνωστή σε μας Ταβέρνα των δυτικών προαστίων (Χαϊδάρι) «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ». 

      Για φέτος, ήταν συνειδητή η απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας, κάνοντας την “Μνημονιακή μας υπέρβαση”, να προσεγγίσουμε τις εκδηλώσεις αυτές όσο πιο “ανάλαφρα”   μπορούσαμε (οικονομικά), επιτυγχάνοντας παράλληλα και το   επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  που δεν είναι άλλο από τη σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων, κουβεντιάζοντας μεταξύ μας, λέγοντας τα δικά μας και διασκεδάζοντας - χορεύοντας μέχρι το πρωϊ.
   Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε την Ταβέρνα του συνδημότη μας από την Κατούνα του Άγγελου Χούτα, που πληρούσε όλες αυτές τις προϋποθέσεις αλλά παράλληλα, μας εξασφάλιζε και ένα φιλικότατο περιβάλλον.     Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, το ωφέλιμο συνδυάστηκε και με το τερπνό, γιατί  το κατάστημα διέθετε απίθανη κουζίνα με λαχταριστές γεύσεις και μία πολύ καλή ορχήστρα, η οποία ενισχύθηκε με ένα καταπληκτικό κλαρίνο και μια απίθανη κιθάρα των Γιαννιωτών  Βασίλη και Μιχάλη Μαρκόπουλου, που συνόδευαν την καθαρόαιμη Ξηρομερίτικη φωνή του Θανάση  Αναγνωστέλου  στα δημοτικά μας τραγούδια, απογειώνοντας στην κυριολεξία το κέφι και τη διασκέδαση,  “διευκολύνοντας”  τους μερακλήδες να βγουν στην πίστα και να χορεύουν ασταμάτητα μέχρι το πρωί !
     Τα Μέλη και οι Φίλοι μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και στην κυριολεξία επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την πλατιά στήριξή τους στην Συλλογική μας προσπάθεια, δίνοντας παράλληλα τεράστια δύναμη  και στα μέλη του Δ.Σ  για συνέχιση των προσπαθειών τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Βασίλης  Σκούρτας καλωσόρισε παρευρισκομένους και αφού τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη συμμετοχή τους σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς,  έδωσε την υπόσχεση ότι ο  Σύλλογος, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συγχωριανούς μας, καταβάλλοντας  κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των.

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον  Πρόεδρο του Χωριού μας κ. Νώντα  Τσαμποδήμο, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για τέτοιες διοργανώσεις και προέτρεψε τα μέλη του Δ.Σ  και στο μέλλον να αναλάβουν  ανάλογες πρωτοβουλίες προς όφελος των συγχωριανών μας.  Επίσης στην ομιλία του, μετέφερε στους παρευρισκομένους  και τον χαιρετισμό του Δημάρχου μας κ. Νίκου Σολδάτου.

   Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους:  Ο αιδεσιμότατος χωριανός μας Γερονικολός Νεκτάριος, ο Πρόεδρος του Χωριού μας κ. Νώντας Τσαμποδήμος, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ  κ. Τάκης Στεργίου, ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης κ. Μπάμπης Τσελεπής, ο Διευθυντής- Εκδότης της Εφημερίδας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ κ. Πατούλας Χρυσόστομος, ο χωριανός μας Λαογράφος – Ερευνητής κ. Νίκος Ράππος,  ο Γενικός Γραμματέας της Ξ.Ε.ΛΟ.Τ  κ. Χρήστος Γαζέτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Κουτιβής, ο Έφορος εκδόσεων της Ξ.Ε.ΛΟ.Τ κ. Γιώργος Κουβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Θανάσης Αναγνωστέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργιος Τσέλιος, το Σύλλογο Θυριωτών εκπροσώπησε η κα. Ελευθερία Σώζου, το Σύλλογο Βοντσάνων εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Μπρούμος.  

Την εκδήλωσή μας χαιρέτισε ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ  και  συγγραφέας  κ. Νίκος Μητσης.


Ο Σύλλογός μας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους του συγχωριανούς και τους φίλους, που τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Θανάση Αναγνωστέλο, που αφιλοκερδώς και από ψυχής  τραγούδησε Δημοτικά μας τραγούδια  που συγκίνησαν το  ακροατήριο.     Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιώργο Κουβέλη από την Μαχαιρά, για την προσφορά ενός Λευκώματος με σπάνιες φωτογραφικές ασπρόμαυρες απεικονίσεις του χωριού Μαχαιράς Ξηρομέρου, προς ενίσχυση της λαχειοφόρου που διενήργησε ο Σύλλογός μας προς οικονομική του στήριξη.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Κωνωπίνα: 28η Οκτωβρίου 2011.

 Η  Χρύσα, ο Τηλέμαχος και ο Θοδωρής έστειλαν το δικό τους  μήνυμα !
Στη παραζάλη των ημερών και μέσα σε ένα βαρύ κλίμα προβληματισμού και περισυλλογής λόγω των τελευταίων κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η πατρίδα μας, με φόντο μια συμβολική ημέρα, μια ημέρα ορόσημο στη νεότερη ιστορία του έθνους μας, γιορτάστηκε στην Κωνωπίνα η επέτειος του ΟΧΙ της 28 Οκτωβρίου 1940  ενάντια στις δυνάμεις του άξονα, που τότε, γέμισε ελπίδα  και θαυμασμό τους συμμάχους μας  και ανανέωσε το ιερό συμβόλαιο  του λαού μας με την ιστορία.
Στο Χωριό μας, λίγα πλέον τα εναπομείναντα άτομα και οι ελάχιστοι μαθητές πλαισιώνουν μεγαλύτερα Σχολεία  της περιοχής, μιας  και το Δημοτικό μας  Σχολείο έχει κλείσει προ ετών.

Όμως, ηλιακτίδα στην καταχνιά και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει το χωριό μας,  ήταν η παρουσία της μικρής Χρύσας  Τίγκα, του αδελφού της Τηλέμαχου και του Θοδωρή  Τσιούνη που  σε πείσμα των  καιρών, συνόδευσαν με καμάρι την Σημαία μας στην εκκλησία, στέλνοντας το δικό τους παρήγορο μήνυμα.

Ο δρόμος της ταλαιπωρίας Παπαδάτου, Κωνωπίνα, Κατούνα...

Αν κάποιος οδηγός περάσει από τους δρόμους της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, σίγουρα στο πρόσωπό του θα κυριαρχήσει η απογοήτευση και η οργή.
Πρόκειται για ένα τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο χωρίς οριζόντια και κάθετη σήμανση, χωρίς πληροφοριακές πινακίδες σε επικίνδυνα σημεία καρμανιόλες, γεμάτο λακούβες  απόρροια της κακής ποιότητας κατασκευής των δρόμων και της ανύπαρκτης συντήρησης.

Και όλα αυτά, είναι δείγματα της αδιαφορίας των τοπικών αρχόντων αλλά και της  εγκατάλειψης  από την πολιτεία στα «ξεχασμένα» χωριά μας  !
Ειδικά στο κομμάτι του επαρχιακού δρόμου  Παπαδάτου – Κωνωπίνα - Κατούνα  και συγκεκριμένα από τον Κόζιακα – Αρβανοβά – Διασταύρωση – Κοκκινοπήλια,  η κατάσταση του οδοστρώματος είναι απαράδεκτη και οι οδηγοί πρέπει να  «ψαρεύουν» στο δρόμο για να αποφύγουν τις λακούβες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή οδήγηση.
Ιδιαίτερα δε την νύκτα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να αποφύγουν τις «παγίδες» – λακούβες που καραδοκούν, ανυπομονώντας να σακατέψουν  το διερχόμενο όχημα και να προξενήσουν  ατύχημα στους επιβαίνοντες.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, γνωρίζοντας την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι ελέω Καλλικράτη, αλλά και λόγω της γενικότερης τραγικής οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η πατρίδα μας, κάνει έκκληση στον Δήμαρχό μας κ. Νίκο Σολδάτο, να συντηρήσει άμεσα το κομμάτι αυτό του δρόμου μπαλώνοντας τουλάχιστον τις λακούβες για να αποφευχθούν  τα χειρότερα ...
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας, Φύλλο (65)