Σελίδες

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Τα θλιμμένα μας Χριστούγεννα και οι “ασύμμετρες απειλές” !
Αναμφίβολα τα  φετινά Χριστούγεννα ήταν τα πιο μελαγχολικά και τα πιο θλιμμένα των τελευταίων δεκαετιών, για εκατομμύρια συμπατριωτών μας. 
Παρατηρώντας και συγκρίνοντας τις Άγιες αυτές μέρες, με Χριστούγεννα περασμένων ετών, διαπιστώνει κανείς, κυρίως στις μεγαλουπόλεις και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα το έλλειμμα της γιορταστικής ατμόσφαιρας !
Ελάχιστα σπίτια στολίστηκαν με τις χριστουγεννιάτικές γιρλάντες και τα ποικιλόχρωμα λαμπιόνια, γιατί δεν υπήρχε η διάθεση από τους συνανθρώπους μας .

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ξηρομερίτης (Κωνωπινιώτης) έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας


Το περιστατικό έγινε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS το περιστατικό έχει ως εξής:
Ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης κατεβαίνοντας στην πυλωτήτης πολυκατοικίας ήρθε αντιμέτωπος με τρεις ένοπλους άντρες. Με την απειλή των όπλων τον οδήγησαν ξανά στο διαμέρισμά, όπου και άρχισαν να αφαιρούν χρήματα, χρυσαφικά μεγάλης αξίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και πολλά άλλα αντικείμενα αξίας. Φεύγοντας πήραν και το αυτοκίνητο του θύματος όπου και διέφυγαν με αυτό.
Να σημειώσουμε ότι το θύμα κατάγεται από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου !
Αναρτήθηκε από ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικά του Χωριού μας

ΘΑΝΑΤΟΙ
ü         Στις  14 Νοεμβρίου 2011 απεβίωσε και κηδεύτηκε στην Κωνωπίνα, ο + Κομπορόζος Χρήστος του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, ετών 81.


ü         Στις 17 Νοεμβρίου 2011 απεβίωσε και κηδεύτηκε στην Κωνωπίνα, ο + Πραμαγκιούλης Βασίλειος του Κων/νου και της Μελπομένης, ετών 79.


ü         Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 απεβίωσε και κηδεύτηκε στην Κωνωπίνα, ο + Σκούρτας Αθανάσιος του Γεωργίου και της Σωτηρίας, ετών 55.


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΕΚΙΡΑΚΗΣ Γιάννης ή Γαλάνη (1793-1846), Χιλιάρχος

     Ανοίγοντας παράθυρο στην ιστορία, θα προβάλλουμε Κωνωπινιώτες αγωνιστές, ιστορικά καταγεγραμμένους με αδιάσειστα στοιχεία, για να αναδείξουμε την μεγαλοσύνη των προγόνων μας καθώς και σπάνιες αρετές και αξίες που προσπεράστηκαν στο χρόνο.
     Θα προβληθεί η μεγάλη  προσωπικότητα του Γιάννη ή Γαλάνη Μπεκιράκη, δευτέρου τη τάξει  Κωνωπινιώτη  Στρατιωτικού (Αξιωματικού) μετά τους Γριβογιωργαίους, με τεράστια  και ανεκτίμητη προσφορά στα χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.