Σελίδες

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας


Πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τον επερχόμενο   “Καλλικράτη και στην Ελληνική Αστυνομία”, κάνουν λόγο για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, που αστυνομεύει το μεγαλύτερο κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου !

Η μελλούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής και θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανασφάλεια των συμπατριωτών μας.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2012,  στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, κοινοποιώντας αυτή  παράλληλα  στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο, στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, στον Διοικητή του Α.Τ. Κατούνας,  στον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Σολδάτο και στον Πρόεδρο της Δ.Κ.Κατούνας κ. Κασσούρα, στην οποία εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό των συμπατριωτών μας,  επισημαίνοντας παράλληλα ότι μία τέτοια ενέργεια   όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά  αντιθέτως θα πολλαπλασιάσει προβλήματα αυξάνοντας την εγκληματικότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
                Διαβάστε την  επιστολή  

Κύριε Υπουργέ,
Με  αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και σε αναρτήσεις ιστοσελίδων και μπλοκ του διαδικτύου, που προοιωνίζετε αναδιάρθρωση των  Αστυνομικών Υπηρεσιών στα πρότυπα του Αυτοδιοικητικού σχεδίου «Καλλικράτης» και στην Ελληνική Αστυνομία, με καταργήσεις και  συγχωνεύσεις  Αστυνομικών Υπηρεσιών και Τμημάτων, που θέλουν στην έδρα κάθε Καλλικρατικού Δήμου, να λειτουργεί ένα και μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα, με κατάργηση όλων των άλλων υπαρχόντων στον Δήμο  Α.Τ.,  θέλουμε να σας εκφράσουμε  με την επιστολή μας αυτή, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών και συνδημοτών μας, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ.Κατούνας Ακτίου-Βόνιτσας.
 
Κύριε Υπουργέ,  το Α.Τ. Κατούνας με έδρα την ομώνυμη κωμόπολη, αστυνομεύει ένα νευραλγικό κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εγκληματικότητας, που τελευταία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση και με ιστορία ιδρύσεως 10ετιών, που αποτελούσε μέχρι πρότινος, την έδρα υπαγωγής των προσφάτως καταργηθέντων,  Αστυνομικών Σταθμών Φυτειών και Αρχοντοχωρίου.

Πιστεύοντας ότι η κατάργηση του  Α.Τ Κατούνας  όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά  αντιθέτως θα πολλαπλασιάσει προβλήματα αυξάνοντας την εγκληματικότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες, κάνουμε έκκληση όπως ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ την διατήρησή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου