Σελίδες

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Μικρή μείωση πληθυσμού. Αιμορραγεί η ενότητα Μεδεώνος. Μείον (-157) κάτοικοι η Κωνωπίνα !

 

Τα Αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και σε ότι αφορά τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας παρατηρείται μια μικρή μείωση πληθυσμού. Ο πληθυσμός του Δήμου αγγίζει τους 17.370 κατοίκους, παρουσιάζοντας μείωση (-1.004 κάτοικοι) σε σύγκριση με την απογραφή του 2001 που ήταν περίπου 18.374 κάτοικοι.
Από τα στοιχεία που δόθηκαν από την απογραφή, προκύπτει αύξηση στη δημοτική ενότητα Ανακτορίου με (+283) κατοίκους, αυξητική τάση στη δημοτική ενότητα Παλαίρου με (+296) και σχεδόν όλη η μείωση προέρχεται από τον δημοτική ενότητα Μεδεώνος που ενώ το 2001 κατοικούσαν 5.055 κάτοικοι, τώρα κατοικούν 3.858 και υπάρχει μείωση 1.197 κάτοικοι.....

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία του προέδρου Κώστα Κασούρα για να μην καταργηθεί το Α.Τ. Κατούνας

 


          
Εισήγηση-παρέμβαση προς τον δήμαρχο Νίκο Σολδάτο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας κατέθεσε την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας.
Αμέσως μετά στη συνεδρίαση που ακολούθησε το θέμα συζητήθηκε και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που ζητεί την παραμονή και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας.
Η παρέμβαση του Κώστα Κασούρα έχει ως εξής:

Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι μετά την φημολογούμενη συγχώνευση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας, έπεται να εφαρμοστεί τύπου Καλλικράτης και στα αστυνομικά τμήματα του νομού μας......
Πληροφορίες μας καταγράφουν και την πρόθεση να κλείσει και το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας. Ένα τμήμα με υγιή ρόλο και δράση, στην καθημερινότητα της περιοχής, αφού ελέγχει χώρους από το Λουτράκι Κατούνας, τον Κουβαρά Φυτειών, έως και το Αρχοντοχώρι Αλυζίας.
Μία μεγάλη σε έκταση περιοχή, με καθημερινά προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου και επίσης συχνή εγκληματικότητα (ληστείες, κλοπές, καυγάδες, ναρκωτικά, κυκλοφοριακή παραβατικότητα, κ. ά. ) που καθημερινά βιώνουμε και γνωρίζουμε.
Έτσι μία μελλοντική κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας, θα προκαλέσει έξαρση της παρανομίας και του εγκλήματος, κατά της περιουσίας και της ζωής του δημότη μας, καθώς και μη επαρκή εξυπηρέτηση των δημοτών σε έγγραφα ή διαδικασίες που έχουν ανάγκη ή χρειάζονται να ακολουθούν .
Όλα αυτά σε συνάρτηση με την απομακρυσμένη αστυνόμευση από την Αμφιλοχία, Βόνιτσα ή το Αγρίνιο, θα μεταθέσει το ρόλο του Αστυνόμου στις διοικούσες αρχές, μεταβάλλοντας μας σε καταδότες, ρουφιάνους, παιδονόμους, «επαγγέλματα» του πέτρινου παρελθόντος, στιγματίζοντάς μας, στην κοινωνία και στους οικείους μας.
Από την άλλη, η κρίση και η απαξίωση αυτή από την πλευρά του κράτους απέναντι στον πολίτη, θα ωθήσει τον κόσμο, από απόγνωση ή αντίδραση, να παίρνει το νόμο στα χέρια του, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ζητάμε λοιπόν σήμερα, από το Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποίηση προς τους Βουλευτές του νομού μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, για την αποφυγή κατάργησης του Α.Τ. Κατούνας, ή την υποβάθμισή του σε Αστυνομικό Σταθμό, αλλά απεναντίας την ενίσχυσή του με υλικό και έμψυχο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας
Κασούρας Κωνσταντίνος 
Υ.Γ: Το παρόν κείμενο αφού διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουνέλη Ιωάννη, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας


Πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τον επερχόμενο   “Καλλικράτη και στην Ελληνική Αστυνομία”, κάνουν λόγο για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, που αστυνομεύει το μεγαλύτερο κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου !

Η μελλούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής και θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανασφάλεια των συμπατριωτών μας.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2012,  στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, κοινοποιώντας αυτή  παράλληλα  στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο, στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, στον Διοικητή του Α.Τ. Κατούνας,  στον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Σολδάτο και στον Πρόεδρο της Δ.Κ.Κατούνας κ. Κασσούρα, στην οποία εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό των συμπατριωτών μας,  επισημαίνοντας παράλληλα ότι μία τέτοια ενέργεια   όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά  αντιθέτως θα πολλαπλασιάσει προβλήματα αυξάνοντας την εγκληματικότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
                Διαβάστε την  επιστολή  

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Ν. Σολδάτου για εμπλουτισμό της Αμβρακίας με γόνους κυπρίνου 
Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος μόλις έλαβε την επιστολή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών σχετικά με τον εμπλουτισμό της λίμνης Αμβρακίας με γόνους κυπρίνου, ενέκρινε τη πρόταση και την διαβίβασε αμέσως προς τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, με κοινοποίηση στο γραφείο Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Τμήμα Αλιείας.
Να σημειώσουμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι πολύ σημαντικές για το περιβάλλον και έχουν στόχο τη στήριξη της ισόρροπης διατήρησης και ανάπτυξης της ιχθυοπαραγωγής των λίμνης Αμβρακίας καθώς και την τόνωση της τοπικής οικονομίας με τη βελτίωση και ενίσχυση των εισοδημάτων των αλιέων της περιοχής.
Αναλυτικά:...

Επιστολή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προς τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, για εμπλουτισμό με ιχθύδια (γόνους), της Λίμνης Αμβρακίας

 
ΦΩΤΟ:  Νώντας  Μπουμπούλης

*   Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου ιδιαίτερα ανήσυχος για την ολοένα αυξανόμενη οικονομική κρίση που υφίσταται ο τόπος μας, με συνέπεια τον μαρασμό και την εξαθλίωση των χωριών μας, αναζητώντας λύσεις που θα δώσουν προοπτική - διέξοδο στους καθημαγμένους συμπατριώτες μας,  προτείνει, λόγω αρμοδιότητος, στον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο,  να αναλάβει πρωτοβουλία, για τον  εμπλουτισμό της Λίμνης Αμβρακίας τους πρώτους μήνες της Άνοιξης με ιχθύδια (γόνους) κυπρίνου  και άλλων ειδών ψαριών προσαρμοσμένων στα γλυκά νερά που διατίθενται για τον σκοπό αυτό αδαπάνως από το Πειραματικό  κυπρινοτροφείο Ψαθοτόπι Άρτας ενισχύοντας έτσι το ιδιαίτερο οικοσύστημα της Λίμνης και  δημιουργώντας παράλληλα καλύτερες προοπτικές στους ενασχολούντες με την αλιεία συμπατριώτες μας.
    
     Διαβάστε  την επιστολή
 

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο μοναστήρι, στον ομώνυμο συνοικισμό Κατούνας Ξηρομέρου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος γιορτάστηκε με τη προσήκουσα ευλάβεια ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου, στο μοναστήρι του ομώνυμου Συνοικισμού Κατούνας Ξηρομέρου.
Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης,  5 Δεκεμβρίου,  παραμονής του εορτασμού,   πλήθος πιστών από το συνοικισμό αλλά και τα γύρω χωριά άρχισε να προσέρχεται στο  Βυζαντινό μοναστήρι  του Αγίου Νικολάου, όπου πραγματοποιήθηκε με την αρμόζουσα θρησκευτική κατάνυξη ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του αιδεσιμοτάτου  κ. Δημητρίου Χαμαλέτσου και επακολούθησε η  καθιερωμένη αρτοκλασία.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι του συνοικισμού, είχαν φροντίσει για την παρασκευή  πατροπαράδοτων  αιδεσμάτων, που προσέφεραν  με μεγάλη εγκαρδιότητα στους παρευρισκομένους.
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, η προσέλευση του κόσμου για τη  Θεία Λειτουργία ήταν εντυπωσιακή, φανερώνοντας την ευσέβεια των κατοίκων, σε μια εποχή που έχουν αλλοτριωθεί  τα ήθη και έθιμά μας.
 

 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Αετός Ξηρομέρου: Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων !

 
        Εικόνες τρόμου έζησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας) όταν δυο άγνωστοι εισέβαλαν απόψε τη νύχτα στο σπίτι τους από ένα παράθυρο.
      Οι δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και ακινητοποίησαν τον 84χρονο άνδρα (η 80χρονη σύζυγος είναι άρρωστη και κατάκοιτη) τον ξυλοκόπησαν και απειλώντας τον με ένα μαχαίρι τον ακινητοποίησαν δένοντας του χέρια και πόδια και του ζήτησαν να τους πει που έχει χρήματα....

Ο ηλικιωμένος μη μπορώντας να αντιδράσει έβλεπε τους κουκουλοφόρους να ψάχνουν το μικρό σπίτι του από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί και τελικά να αποχωρούν με χίλια ευρώ περίπου τα οποία και εντόπισαν.

Σήμερα το πρωί μια γειτόνισσα τους επισκέφτηκε, είδε το ζευγάρι σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησε την αστυνομία (Α.Τ. Κατούνας) η οποία μέχρι αυτή την ώρα ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.