Σελίδες

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτική ημερίδα από το Δημοτικό σχολείο Κατούνας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας και ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του γονιού, στήριξη του παιδιού στη μελέτη και στη ζωή» με ομιλήτρια την συνταξιούχο εκπαιδευτικό και ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια κ. Βασιλική Καρέλου.
Σας προσκαλούμε στις 3 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 16.30 στην αίθουσα του Δημοτικού διαμερίσματος Κατούνας..........
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
Στούπας Ιωάννης
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Χαραλάμπους Δημήτριος
 

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Πάνος Στούπας: Χωρίς στήριξη στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία


 

Παναγιώτης  Λ.  Στούπας
Γεωπόνος
Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΔΕ με την Παράταξη ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ
Εισήγηση για το θέμα του περιφερειακού συμβουλίου:  Ενημέρωση – Συζήτηση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
       Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα συζητείται η νέα ΚΑΠ και πιο μοντέλο τελικά θα επικρατήσει για την περίοδο 2014-2020, σήμερα εδώ  καλούμαστε ως αιρετή περιφέρεια να συζητήσουμε τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
     Όπως πολύ σωστά δηλώσατε Κ. Αντιπεριφερειάρχη στην εισήγησή σας, η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική κρίση. Όπως επίσης σωστά δηλώσατε για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει όλοι μας να εστιάσουμε την προσοχή μας σε παραγωγικούς τομείς που θα δώσουν οικονομική ώθηση στη χώρα μας και ειδικότερα στον τομέα της γεωργίας και κτηνοτροφίας....
     Η εισήγησή σας θα μπορούσε να αποτελεί ένα καλό παράδειγμα αγροτικής πολιτικής, εάν εκτός από τις μόνιμες και κουραστικές πια πολιτικές δεσμεύσεις, ή δράσεις και πρωτοβουλίες που έμειναν μόνο στα χαρτιά, περιείχε έστω και μία ενέργεια της ΠΔΕ που να εμφανίζει πρόοδο..
      Μιλάτε με υπερηφάνεια για τη δημιουργία Καλαθιού Προϊόντων της ΠΔΕ και την υλοποίησή του που δεν είδαμε ποτέ δυο χρόνια τώρα, τη δημιουργία του Καλλιεργητικού πλάνου που δεν προχωράει, καθώς και για την  αναγγελία  δημιουργίας Δημοπρατηρίου και Ηλεκτρονικού Καλαθιού Προϊόντων που πολύ φοβάμαι πως θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα φιλόδοξα σχέδιά σας.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Διαβάστε πικρές αλήθειες, εμπλουτισμένες με στοίχους του Ξηρομερίτη ποιητή Άρη Μπιτσώρη !

Ο ποιητής Άρης  Μπιτσώρης

                     ΑΓΟΡΑ  ΧΡΥΣΟΥ

Πλήθος τα ¨ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ¨, πολλά και τα ¨ΠΩΛΕΙΤΑΙ¨
χαρτιά που κάποτε έγραφαν: ¨ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ¨.

 
Προ Τροϊκής επέλασης –αυτής της επαράτου-
στις συνοικίες αρκετά και τα πρατήρια άρτου.


Ο Άρτος ο Επιούσιος αυτής της κοινωνίας∙
γάλα, γλυκό, ψωμί, καφές, στέκι επικοινωνίας.

 
Μα σαν η κρίση σήκωσε τη μαγική της βέργα
έσβησε απ’ τη γειτονιά το νέον απ’ την ΕΒΓΑ.

 
Τώρα, λοιπόν, που είπαμε και το ψωμί ψωμάκι
τα μαγαζιά κατέλαβαν οι χρυσοβόροι δράκοι.

 
Σε κάθε δρόμο και στενό της κάθε συνοικίας
πίσω από τζάμια αμμοβολής μια ζυγαριά ακριβείας.

 
Κι απέξω: ¨αγορά χρυσού λιρών και κοσμημάτων
εχέμυθα, με άμεση καταβολή χρημάτων¨.

 
Άδειες εν ριπή οφθαλμού δίνουν σ’ αεριτζήδες
μα για δουλειές παραγωγής χιλιάδες οι δικλείδες.

 
Ετούτους τους σαράφηδες ελέγχει η πολιτεία;
Και ο χρυσός μένει εδώ ή πάει στην Ελβετία;

 
Δε στέκομαι στην υλική πλευρά των κοσμημάτων
μα στη συναισθηματική αξία των πραγμάτων.

 
Κειμήλια που σώθηκαν μέσα από πολέμους
εθνοκαθάρσεις, προσφυγιές και αδελφοκτόνου μένους,

ρολόγια μα και συλλογές ανθρώπων με μεράκι
γίνονται στη στιγμή καπνός για ένα ταλιράκι.

 
Δεν είναι οικονομική μόνο αυτή η κρίση
ή παραλλήλως θεσμική που άλλοι έχουν μιλήσει.

 
Αν ξεπουλήσει της ψυχής το μάλαμα, το ασήμι
και άμα βγάζει στο σφυρί την ακριβή του μνήμη,

-με μία φο μπιζού καρδιά κι όχι πλατίνα ατόφια-
τότε στ’ αλήθεια ένας λαός μαστίζεται από φτώχεια.
                                                      Άρης  Μπιτσώρης

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

23 Μαρτίου 2013, ώρα 11.00 πμ. - ΗΜΕΡΙΔΑ για νέες βιώσιμες καλλιέργειες στην Κατούνα


Εθελοντική αιμοδοσία στον Αετό Ξηρομέρου (Ακτίου-Βόνιτσας)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αετού «Η Πεντάπολη» σε συνεργασία με τον αιμοδοτικό Σύλλογο Αγρινίου, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στον Αετό Ξηρομέρου την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 (από ώρα 09:30 το πρωί μέχρι 13:30μμ).
Παρακαλούνται όσοι συγχωριανοί μπορούν και θέλουν να προσέλθουν για να δώσουν αίμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να δώσετε αίμα θα πρέπει, να μην έχετε πιει ποτά από το προηγούμενο βράδυ και να είστε υγιής.
 
 
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Βρέθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Βάρβαρου του εν Τρύφου Ακαρνανίας ασκήσαντος, στη πόλη Vodnjan της Κροατίας

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ! ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Στην κέρκυρα απότμημα Λειψάνου του Αγίου Βαρβάρου του εν Τρύφου Ακαρνανίας ασκήσαντος!

Ο Άγιος Βάρβαρος άγιασε και ενταφιάστηκε στο χωριό Τρύφου (Ακτίου-Βόνιτσας). Φήμες ανέφεραν ότι τα ιερά λείψανα του, βρίσκονταν σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας που λέγεται San Barbaro. Και ενώ οι έρευνες για τα ιερά λείψανα του επικεντρώνονταν στην Ιταλία, τελικά μετά από αιώνες βρέθηκε ο πολύτιμος θησαυρός στην πόλη Vodnjan της Κροατίας.

Τα άγια λείψανα βρέθηκαν από την ενορία Αγίου Βαρβάρου του ιστορικού προαστίου Ποταμός Κερκύρας, και τετραμελής αντιπροσωπεία της ενορίας μετέβει στην ιστορική πολη Vodnjan της Κροατίας και παρέλαβαν τμήμα της τιμίας κάρας του οσίου πατρός ημών ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου.
Ως γνωστόν οι κάτοικοι του προαστίου Ποταμός Κερκύρας ευλαβούνται όλως ιδιαιτέρως τον Άγιο Βάρβαρο καθώς κατά τον 15ο αιώνα και κατά την μεταφορά των ιερών λειψάνων από την Τρύφου με προορισμόν την Ιταλικήν γην, το πλοιάριον αγκυροβόλησε εις το θαλάσσιον τμήμα της περιοχής, οπου ο Άγιος θεράπευσε παραλυτικόν τινά νέον..........
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορικές στιγμές βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ενορία Υ. Θ. Ελεούσης και Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας καθώς την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ε.ε. αντιπροσωπεία της ενορίας με επικεφαλής τον ιερατικό πρϊστάμενο, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Πετράκη, παρέλαβε από την πόλη Vondjan της Κροατίας, τμήμα από την αγία κάρα του οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Με πολύ κέφι η πρώτη χοροεσπερίδα του Συλλόγου «Αρχαία Μεδεώνα» στην Κατούνα

        Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κατούνα η πρώτη ετήσια χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα».
     Τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου αλλά και αρκετοί υποστηριχτές του τίμησαν με την παρουσία τους τον Σύλλογο και βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια βραδιά προσεγμένη και με πολλές εκπλήξεις...
      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τις ευλογίες της εκκλησίας και του Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Τριάντη έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου ενώ ακολούθησε η βράβευση του  Κατουνιώτη κ. Παναγιώτη Μαλτέζου για την πολυετή του διακεκριμένη παρουσία στο χώρο του αθλητισμού . Την βράβευση του κ. Μαλτέζου έκανε ο τοπικός πρόεδρος της Κατούνας κ.Κ.  Κασούρας. 
     Το υπόλοιπο της βραδιάς συνεχίστηκε με αστείρευτο γλέντι, το οποίο σκόρπισε η ορχήστρα του Αγρινιώτη μουσικού κ. Ν. Φρίντζου!.
     Την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπαναστασίου , η πολιτευτής της Ν.Δ. και Δημοτική Σύμβουλος Αγρινιου Γεωργία Μπόκα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Ν. Καζαντζής , οι Αντιδήμαρχοι Ακτίου Βονίτσης κ.κ. Μιχάλης Γούδας και Π. Κομποτιάτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Στούπας καθώς και πρόεδροι Τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου!
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Πολύ όμορφη ήταν η εκδήλωση κοπής πίτας της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε στην Πλατεία Βικτωρίας και με την συμμετοχή πλήθους Ξηρομεριτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, η κοπή της πίτας για το νέο έτος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν τη προβολή ντοκιμαντέρ του Δημητρίου Θεοδ. Μπαμπούρη, να καμαρώσουν το χορευτικό του Συλλόγου απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS....

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι Κωνωπινιώτες ετοιμάζονται για το μεγάλο γλέντι !


Ο Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχαία Μεδεώνα" το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στην Κατούνα

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Μεδεώνα», σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «ΑΙΓΛΗ» στην Κατούνα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 21:00 το βράδυ.
Θα διασκεδάσετε με την ορχήστρα του Νίκου Φρίντζου.
Είσοδος: 15 ευρώ με φαγητό.
Τηλ: Επικοινωνίας: 6982-314625

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Σε τροχιά προετοιμασίας η HΜΕΡΙΔΑ για τις νέες καλλιέργειες στην Κατούνα

 

 
      Η προετοιμασία για την ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα τις «Νέες καλλιέργειες, προοπτικές και δυνατότητες» ξεκίνησε με έντονους ρυθμούς και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ  ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κατούνας, και με διοργανωτές τους Τοπικούς και Πολιτιστικούς φορείς.
  Στην ΗΜΕΡΙΔΑ θα λάβουν μέρος Καθηγητές Πανεπιστημίου, έμπειροι καλλιεργητές και Γεωπόνοι, κ.α. οι οποίοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους παρευρισκόμενους.