Σελίδες

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Δύο οι φωτιές χθες στο Χωριό μας !

 
      Ημέρα πυρκαγιών η χθεσινή για το Χωριό μας, αφού είχαμε εκδήλωση  δύο πυρκαγιών που έλαβαν χώρα τις μεσημβρινές ώρες, η μία σε διερχόμενο αυτοκίνητο  που κινείτο  με κατεύθυνση την Παπαδάτος και συγκεκριμένα στα Γεροχρηστέϊκα σπίτια, όπου από μαρτυρίες χωριανών μας, κινδύνευσε η ζωή του οδηγού, ο οποίος πρόλαβε και το εγκατέλειψε άμεσα.
     Η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο, όπου έκαψε μόνο μία καρυδιά και μία ελιά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


    Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα όρια των Τοπικών  Κοινοτήτων Αετού – Κωνωπίνας, δυτικά της υδατοδεξαμενής  Κόκλιβας καίγοντας κατά την εκδήλωσή της αγροτολιβαδική έκταση.

     Κατασβήστηκε ύστερα από άμεση και συντονισμένη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου συμμετείχαν εκτός των επίγειων δυνάμεων και δύο δυο αεροπλάνα Πετζετέλ, κάνοντας ρίψεις νερού.
    Δύναμη της Πυροσβεστικής παρέμεινε στο χώρο, για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.
    Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργεί το ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά στο Χωριό μας ! 
    Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στο Χωριό μας,  όταν αυτοκίνητο πήρε φωτιά, ενώ κινούνταν στο δρόμο από την Κωνωπίνα προς το χωριό Παπαδάτος Ξηρομέρου και συγκεκριμένα στα Γεροχρηστέϊκα σπίτια !
   Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έβαλε σε  κίνδυνο τη ζωή του οδηγού, ο οποίος σώθηκε, γιατί πρόλαβε και το εγκατέλειψε άμεσα.  
   Επεκτάθηκε σε παρακείμενη αγροτοδασική έκταση και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάηκαν μόνο μία καρυδιά και μία ελιά, χάρης στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και δέκα Πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού έγιναν από δυο αεροπλάνα Πετζετέλ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:   ΤΑΣΟΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ

Φωτογραφίες από την ώρα που πήρε φωτιά το αυτοκίνητο !
 

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας κ. Νίκου Σολδάτου για τις τιμές ΦΑΠ στα ακίνητα


    Πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων που θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.
   Ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία απορίες προκαλεί το γεγονός ότι αγροτικές περιοχές είναι κοστολογημένες με πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με αστικές περιοχές.
    Για τον προσδιορισμό των τιμών Φ.Α.Π ακινήτων λοιπόν έντονα αντέδρασε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος καθώς χαρακτηρίζει «αδιανόητο για παράδειγμα αδόμητο οικόπεδο στο Αγρίνιο (αστικό κέντρο της Αιτωλ/νίας) να έχει υποεξαπλάσια τιμή από την Βόνιτσα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και πόσο μάλλον από τα τοπικά διαμερίσματα της ορεινής επαρχίας Ξηρομέρου».  
     Προς τούτο απέστειλε την παρακάτω επιστολή          προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, στην οποια αναφέρει :

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, στην ΚΑΤΟΥΝΑΗ 2η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου το Σάββατο 29 Ιουνίου από τις 10:00 έως τη 13:30, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τη θερμή υποστήριξη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Νεκτάριου Τριάντη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους της Κατούνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να δείξουν ευαισθησία και να δώσουν Ζωή από τη Ζωή τους.
Δεν πρέπει να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι η Αιμοδοσία αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο Ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση Αίματος.
Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:
1.Να αισθάνεστε καλά.
2.Να είστε ξεκούραστοι.
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεδεώνας
Η Επιτροπή Νέων
Σ.Ε.Α Αγρινίου


Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

''Παγώνουν" από το ΣτΕ τα έργα της εκτροπής του Αχελώου ...


 
ΔΕΚΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ...
Δεκτές έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του ΣτΕ, σε διάσκεψη τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί για το «πάγωμα» των έργων εκτροπής του Αχελώου.
Τις προσφυγές είχαν καταθέσει το Παγκόσμιο
Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς), η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομίας, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τέλος οι Δήμοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.
Αντίθετα υπέρ της συνέχισης των έργων εκτροπής του Αχελώου ποταμού είχαν ταχθεί ενώπιον του ΣτΕ το Ελληνικό Δημόσιο και οι Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των Νομών Τρικάλων και Λάρισας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Αχελώου απασχολεί το ΣτΕ για περίπου 22 χρόνια.
Πηγή: fimotro.blogspot.gr

Πριν μερικά χρόνια … Το μάζεμα του καπνού !


 
Ιούλιος !  Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού! Οι δρόμοι άδειοι, ο κόσμος προτιμάει τα παραθαλάσσια μέρη .
Τώρα έχει χρόνο για μπάνια ,για περπάτημα για διακοπές (ελεύθερος χρόνος…απεριόριστος…λεφτά …υπάρχουν;;;)
Πριν πολλά χρόνια τέτοια εποχή…τέτοιο μήνα όλο το Ξηρόμερο, ήταν σε.. εγρήγορση…
Για το μάζεμα του καπνού.
Μέχρι της Αγ. Παρασκευής συνήθως είχε μαζευτεί το πρώτο χέρι το πατόφυλλο (πρώτα φύλλα από τη ρίζα) και το ένα χέρι μεσινόφυλλο.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν την άνοιξη.
Αν είχε καλοκαιρία η καπνοκαλλιέργεια χαρακτηρίζονταν πρώιμη, αν συνέχιζε τα κρύα μέχρι το Μάϊο, η παραγωγή θεωρούνταν όψιμη, αφού το κρύο καθυστερούσε την ανάπτυξη του καπνού… ξύλιαζαν”, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Η Θρυλική μας ομάδα, ο Παναιτωλικός μας, ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα !


Ο Παναιτωλικος η ομάδα της καρδιάς μας ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα και έστειλε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας στον έβδομο ουρανό.
Ο Παναιτωλικός, μετά από μία χρονιά απουσίας,επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα. Οι Αγρινιώτες πέρασαν με 2-1 από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου και κέρδισαν την άνοδο.
Ο Παναιτωλικός επέστρεψε!
Οι Αγρινιώτες με μία… άκρως επαγγελματική εμφάνιση και σπουδαία νίκη, επικράτησαν 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου και ήδη πανηγυρίζουν την άνοδό τους στην Σούπερ Λίγκα μετά από ένα χρόνο απουσίας.
Ο Καμαρά (27’) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χάβου,ενώ ο Γενγκά (55’) έφερε τα πάντα στα ίσια και ξανάβαλε «φωτιά» στο ματς.«Χρυσός» σκόρερ ο Κουτσοσπύρος (71’), σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και χάρισε τη νίκη και κατ’ επέκταση την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από ένα χρόνο απουσίας............

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Όλοι μαζί μια αγκαλιά !

 
 
Όλοι μαζί μια αγακαλιά !
 
     Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας στο Χωριό, τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
     Χάσαμε πολλούς και αξιαγάπητους χωριανούς μας.     
    Συμπάσχουμε και πονάμε όλοι γι' αυτό.
   Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και πένθιμο. Μετά από πολλές και πολύωρες συζητήσεις (υπήρχαν σκέψεις ακόμα και για αναβολή των εκδηλώσεων της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) αποφασίσαμε απεναντίας, να τις αναβαθμίσουμε ! 
   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το έχει ανάγκη αυτό το Χωριό μας.
   Όλοι μαζί, εκείνο το βράδυ, ας προσευχηθούμε στη χάρη ΤΗΣ, να σταματήσει το κακό και να επανέλθει σε όλους μας η ηρεμία και η γαληνή.
  Η ανταπόκριση που βρήκαμε στο Χωριό ήταν συγκινητική.         Παρά πολλά άτομα ιδιαίτερα από τη νεολαία προσφέρονται αφιλοκερδώς να ενισχύσουν την συλλογική προσπάθεια και να βοηθήσουν στο στήσιμο και την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής της εκδήλωσης.
   Σας χρειαζόμαστε όλους, γιατί οι εργασίες είναι πολλές και επίπονες.
   Ευχαριστούμε εκ των πρότερων όλους, όσους συνδράμουν την Συλλογική μας προσπάθεια, βοηθώντας ο καθένας με οιονδήποτε τρόπο μπορεί, ώστε να έχουν επιτυχή έκβαση οι εκδηλώσεις στη χάρη της ΑΓΙΑΣ, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Χωριό μας, ειδικότερα τις δύσκολες τούτες  ώρες που περνάμε.
Βασίλης  Γερ.  Σκούρτας
Πρόεδρος
Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση - ενημέρωση της KNAUF Γυψοποιία ΑΒΕΕ προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ως απάντηση σε άρθρα -σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυοKNAUF
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
                                                                            Αθήνα,  26.02.2013
 
Με αφορμή άρθρα τα οποία κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα blogs του διαδικτύου, αλλά κυρίως τα κακεντρεχή σχόλια  «ανωνύμων» σχολιαστών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους της εταιρείας μας για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, καθώς και για τους χειρισμούς της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ.

ü         Σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας της Ελλάδας το 2008 ανήλθε στα 65.925,80 m3, ενώ το 2012 στα 17.162,50 m3. Παρατηρήθηκε μία δραματική μείωση 74%, δηλαδή παρέμεινε μόνον το 26%.

ü         Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας μας, ο τζίρος που επετεύχθη από τις δραστηριότητές της (κύκλος εργασιών) το 2008 ήταν 64.079.311,80 ευρώ, ενώ για το 2012 μόλις 22.867.716,76 ευρώ, δηλαδή προέκυψε μία σημαντική ποσοστιαία μείωση του 64%.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 παρουσιάστηκαν ζημιές άνω του 1.000.000 ευρώ.

ü         Το ανθρώπινο δυναμικό της  KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ, στο τέλος του έτους 2008 ήταν 162 άτομα που ήταν και ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων στην ιστορία της. Κατόπιν, από το 2009 και μετά συνταξιοδοτήθηκαν 7  εργαζόμενοι, απεχώρησαν οικειθελώς 15, απεβίωσαν 2, προσλήφθηκαν  8 και απολύθηκαν  18 άτομα. Σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελείται από 128 εργαζομένους συνολικά.

Δηλαδή, η πραγματική μείωση προσωπικού με απόλυση που πραγματοποιήθηκε από το 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2013 είναι μόνο 11%.

Είναι λοιπόν φανερό, ότι η KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ με όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε την τελευταία τετραετία, πέτυχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε σύγκριση με αυτά που προέκυψαν από την οικονομική πορεία της χώρας και ακόμη είναι σαφές, ότι όχι μόνο συγκράτησε αλλά αύξησε το μερίδιό της στην Ελληνική αγορά.

Εξίσου συμαντικό με τα παραπάνω, η KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης επενδύοντας στην Αμφιλοχία από το 2009 έως και το 2012 το ποσό των 3.531.917 ευρώ. Συνεχίζει δε για το 2013 το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 1.100.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, να ενισχύσει την παρουσία της στην αφορά αλλά, κυρίως, να διασφαλίσει τις  θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
Συνοψίζοντας τα παραπάνω μεγέθη, προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα:
.  Η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 74%
.  Ο τζίρος της επιχείρησης μειώθηκε κατά 64%
.  Ο αριθμός των απολύσεων περιορίσθηκε στο 11%
.  Η  Knauf επένδυσε στο εργοστάσιο Αμφιλοχίας πάνω από 4.5 εκ. ευρώ.
 Τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την εικόνα της προσπάθειας της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ για συνεχή, συνεπή και βιώσιμη παρουσία στην Ελλάδα.
Προτεραιότητα της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ ήταν και εξακολουθεί να είναι το ανθρώπινο δυναμικό ης και η αναλογία των παραπάνω στοιχείων δείχνουν την προσπάθειά της να διατηρήσει κατά το δυνατόν το μεγαλύτερό της κεφάλαιο, δηλαδή το ανθρώπινο δυναμικό.

ΓΕΝΙΚΗ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
KNAUF  ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ

 
Η εφημερίδας μας ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας, στο δημοσιευθέν υπ’ αριθμ. (70) Φύλλο της, είχε αποτυπώσει ανάγλυφα με άρθρο της, την επικρατούσα κατάσταση, προσεγγίζοντας με πλήρη αντικειμενικότητα το θέμα του εργοστασίου KNAUF και των εργαζομένων σ’ αυτό και ως φαίνεται, και από την ανακοίνωση της εταιρείας, επιβεβαιώνεται πλήρως .

 

Δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμ.:  (71) Φύλλο της εφημερίδας TA  NEA της Κωνωπίνας ” .

 

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

40ήμερο μνημόσυνο εις τον μακαριστό Αιδεσιμώτατο Παπα-Παντελή Φίλιππα στην Κατούνα

 

         
     Την προσεχή Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κατούνα θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυσεβάστου Γέροντος πατρός Παντελεήμονος Φίλιππα, ο οποίος διηκόνησε την ενορία του Αγίου Αθανασίου επί σειρά ετών. 
    Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου  θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
       Το Εκκλ. Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας σας προσκαλεί την προσεχή Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυσεβάστου Γέροντος πατρός Παντελεήμονος Φίλιππα, ο οποίος διηκόνησε την ενορία μας επί σειρά ετών.
      Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου  θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ.
Διά το Εκκλ. Συμβούλιον
 Ο Πρόεδρος
 Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).


 
Τη Δευτέρα 27/5/2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΠολιτιστικώνΣυλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.). Το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:....
Δείτε φώτο από τη Γενική Συνέλευση ....