Σελίδες

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Το μεγάλο στοίχημα !    Το πανηγύρι του χωριού μας, για το οποίο έχουν να λένε οι παλιοί και να θυμούνται με άκρατη νοσταλγία χωριανοί και συντοπίτες μας, ως ένα από τα καλύτερα πανηγύρια του Ξηρομέρου, με καταγεγραμμένες παρουσίες, τα μεγαλύτερα ονόματα των δημοτικών  βάρδων της εποχής (Καρναβάς, Χαλκιάδες, Σούκας, Κωσταντίνου, Τουρκοβασίλης κλπ) τα τελευταία χρόνια  παρουσίαζε, για διάφορους λόγους,  μία παρακμιακή εικόνα, που  οδήγησε νομοτελειακά στην αναστολή του.
   Σημεία των καιρών που αποδιοργανώνουν μακροχρόνια ήθη και έθιμα, αφήνοντας ολοένα και περισσότερο μαύρα στίγματα οπισθοδρόμησης και παρακμής.

   Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ταγμένος ως θεματοφύλακας των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα των συγχωριανών μας, αποφάσισε να αναβιώσει φέτος το πανηγύρι του χωριού μας, αναδεικνύοντας παράλληλα παραδοσιακά έθιμα, που θα προσδώσουν δυναμική πολιτισμού και ξέχωρη ομορφιά.
   Είναι μεγάλο το ρίσκο για το Σύλλογο γιατί επί της ουσίας, τα μέλη που τον απαρτίζουμε, δεν είμαστε επαγγελματίες του είδους με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως, έχουμε άκρατη θέληση και επιμονή   και η στόχευσή μας είναι διπλή !


Αφενός, να ανασυσταθεί το πανηγύρι μας σε γερές βάσεις, έχοντας ως συστατικά του διαχρονικές πολιτισμικές αξίες του χωριού μας   και αφετέρου, με τα έσοδα της εκδήλωσης, να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το  κατεστραμμένο  Δημοτικό μας Σχολείο που είναι για μας μνημείο – σύμβολο, και να το ανακαινίσουμε  σε Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Αφιέρωμα στην ΚΩΝΩΠΙΝΑ ! Δείτε ένα θαυμάσιο VIDEO για το χωριό μας, που αναρτήθηκε στο KATOYNA NEWS ...


Αξίζει να δείτε το θαυμάσιο video για το χωριό μας, που επιμελήθηκε ο κ. Βαγγέλης Κουτιβής και αναρτήθηκε στο KATOYNA NEWS !

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήριο του νεοεκλεγέντος Προέδρου του Χωριού μας κ. Χρήστου Τίγκα...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
    Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από  καρδιάς,  όλους τους συγχωριανούς μου, για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν Πρόεδρο του χωριού μας, δείχνοντας στο πρόσωπό μου  εμπιστοσύνη.
     Οι εκλογές πλέον ανήκουν στο παρελθόν, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, που θα είναι ωφέλιμα για το χωριό μας  και κατ΄ επέκταση για μας τους ίδιους.
    Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, να φανώ αντάξιος αυτών των προσδοκιών και να εργαστώ με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας και τη βελτίωση  της καθημερινότητας των χωριανών μου.
Με εκτίμηση
 ΤΙΓΚΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
τηλ. 6944887818
       e-mailxritig@gmail.com
Δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθμ. 75 Φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο  Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, εν’ όψει των πανηγυρικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας στις 28 Ιουνίου 2014, απευθύνει πρόσκληση στις γυναίκες αλλά και στους νέους του Χωριού μας, να συνδράμουν τον Σύλλογο στην προσπάθεια αναβάθμισης του πανηγυριού μας.
ΥΓ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αναμόρφωση-επισκευή του εγκαταλειμμένου  Δημοτικού μας Σχολείου.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Δρομολόγηση λεωφορείου από Αθήνα για Κωνωπίνα για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών στο χωρίο, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   -   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προτίθεται, (εάν υπάρξει ικανή συμμετοχή ατόμων)  να δρομολογήσει λεωφορείο από Αθήνα για Κωνωπίνα με σκοπό να παραβρεθούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, για την αναβίωση του πανηγυριού του χωριού  μας,  το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.

    Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 16.00 από Αθήνα και η επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα 29 Ιουνίου.
    
    Το  χρηματικό ποσό που αναλογεί κατ’ άτομο είναι 25 ευρώ

    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του    Δ.Σ του Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι της 26 Ιουνίου.

    Οι κρατήσεις θέσεων θα γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας.

Τηλ. για κρατήσεις θέσεων:
Βασίλης Σκούρτας            697 47 26 076 – 210  9402990

Νικόλαος   Κορομηλάς         6976333165