Σελίδες

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Κοσμοσυρροή στην Κωνωπίνα κατά την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, για τον αυριανό εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου !


Μέσα σε έντονη θρησκευτική  κατάνυξη  και με τη συμμετοχή πλήθος πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, γιορτάστηκε στο χωριό Κωνωπίνα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, σήμερα  19 Ιανουαρίου, ο Μέγας Εσπερινός για την  χάρη του Αγίου Ευθυμίου  που  είναι αφιερωμένη  και εορτάζει αύριο 20 Ιανουαρίου, η  τοπική Βυζαντινή εκκλησία του χωριού.


Ο  Μέγας Εσπερινός  ξεκίνησε την 17.00, ώρα μέσα σε κλίμα έντονης θρησκευτικής ευλάβειας,, στην ασφυκτικά γεμάτη εκκλησούλα, χοροστατούντων των αιδεσιμότατων, Βελισαρίου Καντούνη  και Δημητρίου Χαμαλέτσου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η ευλογημένη και καθιερωμένη αρτοκλασία, που προσέφεραν οι πιστοί και μοιράστηκε στο εκκλησίασμα αντί για αντίδωρο που δίνει ο παπάς στην πρωινή ακολουθία.

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η προσέλευση μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας, όπου προσήλθαν, συμμετέχοντας  με ιδιαίτερη ευλάβεια στον εορτασμό.
Ακολούθησε κέρασμα από τους διοργανωτές σε καφενείο του χωριού, στους πιστούς που προσήλθαν να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου  και η αυριανή ημέρα του εορτασμού,  με την βοή θεια του Θεού  αναμένεται με μεγάλη προσμονή !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου