Σελίδες

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης έχει βαθιές ρίζες στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου..

      Ασφαλώς όλοι οι Κωνωπινιώτες το γνωρίζουν, πολλοί όμως ίσως να μη  ξέρουν ότι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  Δημήτρης Στρατούλης έχει  βαθιές  ρίζες στο χωριό μας, την Κωνωπίνα  Ξηρομέρου, μιας και η μητέρα του Ρεβέκκα είναι χωριανή μας, αδελφή του μπάρμπα  Νήσια  και του αείμνηστου  μπάρμπα Χρήστου Φραγκάκη.
  Είναι γεννημένος το 1958 στο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, παντρεμένος με την Δικηγόρο Ευαγγελία  Σαλτού από το Αρχοντοχώρι και έχουν δύο παιδιά.
    Εργάστηκε στην Υποδιεύθυνση Εργατικών Θεμάτων του ΟΤΕ.  Είναι Διδάκτωρ εργασιακών σχέσεων, Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Αθήνας, και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Αθήνας. Συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. 
   Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΤΕ, της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου του ΟΤΕ καθώς επίσης μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της. 
Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, στα κοινωνικά κινήματα της χώρας μας και της Ευρώπης.
Συγγραφέας, του βιβλίου «Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» (Ελληνικά Γράμματα, 2005) και του συλλογικού βιβλίου «Ανεργία και Απασχόληση στην Ελλάδα» (Σύγχρονη Εποχή, 1991).

    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, και όλοι οι Κωνωπινιώτες εύχονται στον  νέο Υπουργό, τον δικό μας άνθρωπο, να έχει υγεία και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, που θα είναι επ’ ωφελεία όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου