Σελίδες

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας της Πολυσπορίτισσας στην Κωνωπίνα !

Την Παρασκευή 20 & το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015,  στο χωριό μας, πραγματοποιήθηκε με την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής  εκκλησίας του χωριού μας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Πολυσπορίτισσας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου  και ώρα 17.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντος του εφημερίου του χωριού Δημητρίου Χαμαλέτσου  παρουσία  των ιερωμένων:  Βελισσαρίου Καντούνη, Κοσμά Τσιτσιβού, Βασιλείου Λιάκου,  και του Θεοδώρου Κτίστη, όπου  στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς  παραβρέθηκαν.
Μετά το πέρας, ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διενεμήθηκε άρτος  και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.
Την επόμενη, Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ  Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Αντιδημάρχου του Δήμου μας κ. Στούπα Θεοδώρου του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκκιου Δημητρίου,  της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΔΕΩΝΑ»  κας Αφροδίτης Μπουμπούλη,  των Δημοτικών Συμβούλων: κ.κ. Θωμά Καραμάνη και Πάνου Σαλοδημήτρη, του Προέδρου της Κωνωπίνας κ. Χρήστου Τίγκα και μελών του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Κωστακιώτη Σωκράτη και Νώντα Τσαμποδήμου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αετού κ. Γιώργου Ντέμου, καθώς και κατοίκων του χωριού και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν  κατακλύσει τον ναό.
    Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από το Αγρίνιο προσήλθαν προσκυνητές με μισθωμένο λεωφορείο, για να προσκυνήσουν την Μεγαλόχαρη.
Στη συνέχεια διανεμήθηκαν τα «πολυσπόρια»,  που αναβιώσαν και φέτος στην  Κωνωπινα με τον καλύτερο τρόπο,  το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, το οποίο μερίμνησε για την 
παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους,  με την συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας, φροντίζοντας έτσι, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χωριού μας κ. Χρήστος Τίγκας παρέθεσε κέρασμα σε καφενείο του Χωριού, όπου  ευχαρίστησε από καρδιάς, τους προσκυνητές, που τιμήσανε με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή γιορτή, για το χωριό της Κωνωπίνας.
Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας στο χωριό μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.

Περισσότερες  φωτογραφίες στη συνέχεια....


                                                            ΠΗΓΗ:  ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου