Σελίδες

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικο ξέσπασμα και “εν αφθονία” διασκέδαση στην Κωνωπίνα

   


   Τεράστια επιτυχία είχε το αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα το  Σάββατο 21 Φεβρουαρίου.
Η ανταπόκριση  των Κωνωπινιωτών  αλλά και συνδημοτών  από τα γύρω χωριά ήταν εντυπωσιακή  και πέραν των προσδοκιών των διοργανωτών.

  Την όμορφη παρέα πλαισίωσαν, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας κα Βέμη-Καρέλου Αθηνά, η Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεών» κα. Μπουμπούλη Αφροδίτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας κα Αριάδνη Χαλιμούδρα, η Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων Κατούνας  κα Παναγιώτα Καραμπούλη και ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κατούνας κ. Βαγγέλης Λύσσαρης.


  Αναφορικά με την εκδήλωση, όλα άγγιξαν την τελειότητα και με πλεόνασμα κεφιού, ο κόσμος χόρεψε, διασκέδασε και ξεφάντωσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
    Είναι απότοκος μιας νέας πολιτιστικής δυναμικής, που εξυφαίνεται  με την ανακαίνιση του  Δημοτικού  Σχολείου, που μέσα σε λίγους μήνες, από ένα άψυχο και εγκαταλειμμένο κτίριο  έχει δώσει ζωή, πνοή, ανάταση  και οντότητα στο χωριό μας, που τόσο την έχει  ανάγκη !
Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία.....

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα στο χωριό μας !


Ήταν μία όμορφη ημέρα ! Ένα γιορτινό απόγευμα για το χωριό μας, όπου τα παιδάκια αλλά και οι μεγαλύτεροι διασκέδασαν με την ψυχή τους,  στο Αποκριάτικο πάρτυ που  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη  επιτυχία  στο «αναγεννημένο»  Δημοτικό μας Σχολείο !


Η μικροί μας φίλοι,  μας  αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο καθώς όλοι ντυμένοι με τις αποκριάτικες φορεσιές τους, δημιούργησαν μία εκπληκτική γιορτινή ατμόσφαιρά, παρακινώντας και τους μεγαλύτερους να γίνουν για λίγο «μασκαράδες».


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους «πρωταγωνιστές», που δεν είναι άλλοι από τα μικρά παιδάκια, αλλά και στους μεγαλύτερους, που στήριξαν αυτή την όμορφη  γιορτή, βάζοντας υποθήκη για καλύτερες και γιορτινές μέρες για την Κωνωπίνα μας.

Εγκαινιάστηκε ὁ χώρος σίτισης μοναχικών ανθρώπων στο Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας & Φιλαδέλφειας, κ. Γαβριήλ, και παρισταμένων πολλών ιερωμένων, εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα σε αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας ,  ὁ χώρος σίτισης όπου θα παρασκευάζεται και θα διανέμεται σε  ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους πού δεν έχουν την δυνατότητα να  έχουν ένα πιάτο φαγητό.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, όπου θα παρασκευάζεται ημερησίως και θα διανέμεται  φαγητό για πεντακόσια (500)  άτομα, έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινή  γνώμη, γιατί καλύπτει εν μέρει επείγουσες βιοποριστικές ανάγκες συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας.

Υπεύθυνος της σίτισης και ενσαρκωτής  αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο δραστήριος πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, χωριανός μας,  πατήρ Νεκτάριος Γερονικολός.

Στα  εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Τάκης Στεργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασίλης Σκούρτας μαζί με μέλη του Δ.Σ. και πολλοί Ξηρομερίτες.

Επαινούμε αυτή τη προσπάθεια και παροτρύνουμε όλους τους συμπατριώτες μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, βοηθώντας όπως μπορούν, προσφέροντας, έστω, από το υστέρημά τους, τρόφιμα κλπ, ώστε  να μετριασθεί το δράμα που ζουν  χιλιάδες ανήμποροι  συνάνθρωποί μας.


Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικο πάρτι στην Κωνωπίνα !Πρόσκληση

Το Γυναικείου Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου διοργανώνει
Αποκριάτικο  πάρτι  !
Το  Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015  στο Δημοτικό Σχολείου Κωνωπίνας.
Ώρα έναρξης  9.00 μμ
Σας περιμένουμε  όλους για να διασκεδάσουμε με πολύ κέφι και χορό !
Με εκτίμηση
Το Γυναικείου Τμήμα
Του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση εργασίας επιτελών του Υπουργείου Υποδομών, του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας, του Προέδρου της Τ.Κ. Κωνωπίνας και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου.Χθές, 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Πανόρμου 22, στην Αθήνα, τετραμερής συνάντηση εργασίας από εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, και συγκεκριμένα: τον Γενικό υπεύθυνο

των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαγιαννίδη Δημητρίου, τον μηχανικό έργου κ. Λακαφώση, τον Δήμαρχο  Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεωργίου Αποστολάκη, του μηχανικού του Δήμου Κωνσταντίνου Μπρουσινού, του Προέδρου της Τ.Κ. Κωνωπίνας κ. Χρήστου Τίγκα  και  Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου “ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ” .


Στην παραπάνω συνάντηση, που ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ελπιδοφόρα, εξετάσθηκε, εάν είναι δυνατόν να διοχετευθεί νερό με φυσική ροή από το Φράγμα Αχυρών στην υδατοδεξαμενή του χωριού μας, ώστε να αρδευτεί η  περιοχή που βρίσκεται εγγύς της δεξαμενής, κατά τη β΄. φάση των έργων και αποκατασταθεί η αδικία  σε βάρος της Κωνωπίνας,  που  έχει εξαιρεθεί παντελώς από το εν λόγω έργο. 
.