Σελίδες

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΚΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΙΚΡΕΣ    ΣΚΕΨΕΙΣ


Του  Άρη Μπιτσώρη

  
Ο   Άρης Μπιτσώρης  με τους παρακάτω στίχους μας μεταφέρει αυτά 
που συμβαίνουν γύρω μας και που τα βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι 
μας.  
Γύρω μου πλήθος άστεγοι, εγώ έχω οικία
άρρωστοι δίχως φάρμακα πολλοί, κι εγώ με υγεία.

Βγάζω το μεροκάματο∙ άνεργοι εκατομμύρια
αιτήσεις βιογραφικά, ουρές μπροστά από κτήρια.

Ήρθε ο χειμώνας ο βαρύς, πήρα ομπρέλα, τζάκετ
και το καρότσι γέμισα μέσα στο σούπερ μάρκετ.

Έξω στο δρόμο ένας παππούς κι αυτός καρότσι σέρνει
ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους παίρνει.

Ένα παιδάκι το παρμπρίζ  σκουπίζει μες στο χιόνι
όμως το λίπος του οδηγού πιέζει το τιμόνι.

Συσσίτια στις εκκλησιές κι αλληλεγγύης  κουζίνες
για πέντε χρόνια συναπτά έτσι κυλούν οι μήνες.

Ψηφίστηκαν λιτότητας, σήμερα, νέα μέτρα
σ’ αυτόν που βάλαν τη θηλιά κρεμούν στα πόδια πέτρα.

Μα εγώ έχω στέγη, φαγητό, είμαι καλά ντυμένος
αρχίζω, όμως, να ντρέπομαι που είμαι βολεμένος.

ΠΗΓΗ:  http://mpampini.blogspot.gr  Μπαμπίνη IN

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) : Ξηρομερίτικο Σεργιάνι στη μουσική παράδοση !   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Κεντρικό Συμβούλιο της  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας,  την εκδήλωση,
«ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
που θα γίνει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015  Ώρα 18:00 – 21:00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο Πειραιώς 100, Γκάζι.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτικη μουσική παράδοση                                      με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

                            Για το Κεντρικό Συμβούλιο

           Ο  Πρόεδρος                           Ο  Γεν.  Γραμματέας

    Δημήτρης  Στεργίου                   Αθανάσιος Γεροδημήτρης
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Αποστολή επιστολής προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας !     Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο φέρουν  να καταργούνται και να συγχωνεύονται Αστυνομικές Υπηρεσίες για  καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και κατ’ επέκταση καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια προς τους πολίτες, και να δημιουργούνται Πολυδύναμες Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στην Θεσσαλονίκη και σε επίπεδο Νομών να δημιουργούνται Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα  που κατά βάση θα έχουν ως έδρα, την έδρα εκάστου Δήμου.
Με το σκεπτικό αυτό, καταργούνται τα  Αστυνομικά Τμήματα Κατούνας, Εμπεσού, Γαβαλούς και Αγίου Βλασίου Αιτωλοακαρνανίας.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, αστυνομεύει ένα νευραλγικό κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εγκληματικότητα και με ιστορία ιδρύσεως 10ετιών που αποτελούσε μέχρι πρότινος την έδρα υπαγωγής των προσφάτως καταργηθέντων Αστυνομικών Σταθμών Φυτειών και Αρχοντοχωρίου.
Είναι γεγονός ότι, τελευταίως το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειψανδρίας, με ότι αυτό συνεπάγεται  για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.
Αντί λοιπόν να ενισχυθεί με Αστυνομικό Προσωπικό και τεχνικά μέσα σύμφωνα με το οργανόγραμμά του ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, με ολέθριες επιπτώσεις κατά τη γνώμη μας, στην ήδη υποβαθμισμένη αστυνόμευση της περιοχής μας,

    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, απέστειλε επιστολή σήμερα 22 Οκτωβρίου 2015 στον
Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριο  Τσακνάκη, με κοινοποίηση στον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας, τον Διοικητή του Α.Τ. Κατούνας, τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας, στην οποία αναφέρει τους προβληματισμούς  και την ανησυχία των μελών  και συνδημοτών μας για την κατάργηση του Α.Τ.Κατούνας, ελπίζοντας να έχει κάποια θετική ανταπόκριση.

                            Διαβάστε την επιστολή ...


Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Χρήστος Τίγκας Πρόεδρος Κωνωπίνας : Θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και στους Αντιπεριφερειάρχες κα Σταρακά και κ. Λύτρα

Νιώθω την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κύριο Απόστολο Κατσιφάρα, και τους αντιπεριφερειάρχες  Χριστίνα Σταρακά και Ιωάννη Λύτρα  για την υλοποίηση τις πρότασης μας για επισκευή - συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Παπαδάτο - Κωνωπίνα - Κατούνα.
Τίγκας Χρήστος
Πρόεδρος Τ.Κ. Κωνωπίνας.....