Σελίδες

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Στις 12 Φλεβάρη η ετήσια χοροεπερίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του, που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβρουαρίου 2017, το μεσημέρι (ώρα 12.15, στη Ταβέρνα - Μεζεδοπωλείο “Ο ΑΓΓΕΛΟΣ”, Καραϊσκάκη 1β και Κοραή στο  Χαϊδάρι.
 Το κατάστημα διαθέτει ζωντανή ορχήστρα. Συμμετέχουν φιλικά: Νίκος Βλαχοδήμος και Νίκος Καλαμίδας   Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει: Πλήρες προσεγμένο φαγητό, κρασί, μπύρες, αναψυκτικά  άνευ περιορισμού.
      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σας εγγυάται: Ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα, σε φιλικό περιβάλλον, καλή διασκέδαση και πολλές όμορφες εκπλήξεις!


Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου του Μπάμπη Τσελεπή: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι» στην Αθήνα
       Μνήμες από την αντίσταση κατά της Χούντας θα ζωντανέψουν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα, όπου ο Μπάμπης Τσελεπής από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του: «Η ενοχή της  Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι». Στις σελίδες του βιβλίου, ο Μπάμπης Τσελεπής περιγράφει τις διώξεις που υπέστη στη δικτατορία, τα σκληρά βασανιστήρια, το κολαστήριο του Γεντί κουλέ, ρίχνει περισσότερο φως στα γεγονότα της εποχής και επαναφέρει στο προσκήνιο έναν αγώνα που δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Αναλυτικά:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Του βιβλίου του Μπάμπη Τσελεπή: "Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ...  2.329 ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙ"
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
   Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: "Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ... 2.329 ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙ", του Μπάμπη Τσελεπή, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στις 19.30΄, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα.
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Ο Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.  Ο Πρόεδρος της ΞΕ.ΛΟ.Τ.
Παναγιώτης Ι. Κοντός           Μπάμπης Τσελεπής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμοί:
-Βασίλης Μουρκούσης, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου 
-Γεώργιος Κουβέλης, Αντιπρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης

Εισηγητές
-Γρηγόριος Κωσταράς, Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών (Ε.ΑΙ.Λ)
-Χρήστος Κορέλλας, καθηγητής, συγγραφέας - δοκιμιογράφος
-Βύρων Πολύδωρας, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
-Αποφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου Μπάμπη Τσελεπή


Συντονιστής ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙΠΟΕ).

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, στους ανώνυμους διαδικτυακούς επικριτές.

   Στους χαλεπούς καιρούς μας όταν ένα κτήριο που είναι στάβλος γίνεται στολίδι με εθελοντισμό και στήριξη του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, αυτοί που ασχολούνται με μια ταμπέλα, τί μάρκα ουίσκι ήπιε ο Δήμαρχος και πόσα μπουκάλια ο Πρόεδρος δεν προάγουν πολιτισμό. 
 Αντίθετα προάγουν μιζέρια, εσωστρέφεια και κομπορονοημοσύνη.  Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΑ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ:   ΠΡΙΝ...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ:   ΠΡΙΝ...


ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ:   META...


    

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ από τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου στο χωριό μας
Άρωμα Πολιτισμού στην Κωνωπίνα. Έγιναν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου του χωριού !               Το Σάββατο, 21  Ιανουαρίου 2017  και ώρα 19.00   πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιο  Αποστολάκη, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου ως Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
-         Το Δημοτικό Σχολείο, μετά την παύση της λειτουργίας του, είχε περιέλθει παραδομένο στη φθορά του χρόνου και την  εγκατάλειψη, με εμφανή  σημάδια βανδαλισμών, έστεκε προδομένο, περιμένοντας καρτερικά την λύτρωσή του.
-      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα του Σχολείου μας, πήρε την πρωτοβουλία  και έθεσε ως πρώτιστο μέλημά του,  την ανακαίνισή του, και σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο μας, κατάφεραν από κοινού, να αναμορφώσουν αυτό το σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα σε ένα λειτουργικό Πολιτιστικό κέντρο, στολίδι για το χωριό και τον Δήμο μας.
-      Κατά τη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησαν ο Αρχιερατικός επίτροπος  Κατούνας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης και ο εφημέριος του χωριού μας  Δημήτριος Χαμαλέτσος.
-       Στη συνέχεια η κα Σοφία Ιωσηφίδου-Μεράντζα από το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους  έδωσε τον λόγο στον  Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, κ. Βασίλη Σκούρτα, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανακαίνισης του Σχολείου μας, την ωφελιμότητα, και την πολιτιστική προσφορά που θα έχει για το χωριό μας και την τοπική κοινωνία κατ’ επέκταση.
-        Ακολούθησε  χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Αποστολάκη του  Αντιδημάρχου κ.  Θόδωρου Στούπα   και του Προέδρου του χωριού μας κ. Χρήστου  Τίγκα.


Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών, η γιορτή του Αη Θυμιού στην Κωνωπίνα !


    Με ιδιαίτερη κατάνυξη  και με τη συμμετοχή  πιστών, που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, γιορτάστηκε στο χωριό Κωνωπίνα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, στις 19 & 20 Ιανουαρίου ο εορτασμός της τοπικής Βυζαντινής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου.

   Ο εορτασμός ξεκίνησε την Πέμπτη  19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16.45, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, χοροστατούντων των αιδεσιμοτατων:  Δημητρίου Χαμαλέτσου, Φωτίου Σαράκη και Θεοδοσίου Αθανασοπούλου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η ευλογημένη και καθιερωμένη αρτοκλασία, που προσέφεραν οι πιστοί και μοιράστηκε στο εκκλησίασμα αντί για αντίδωρο που δίνει ο παπάς στην πρωινή ακολουθία.

Την επόμενη, ημέρα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του εφημέριου της Κωνωπίνας Δημητρίου Χαμαλέτσου και του αιδεσιμότατου  Νικοδήμου Ζαβογιάννη παρουσία, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Λύτρα, του Αντιδημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Στούπα Θεόδωρου, του  Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Φερεντίνου Ευθυμίου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημητρίου  Στεργίου.

    Παρέστησαν επίσης  στον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βέμη - Καρέλου Αθηνά, η Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεώνα» και Δημοτική Σύμβουλος κα. Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σαλοδημήτρης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασίλειος Σκούρτας, ο Πρόεδρος της Κωνωπίνας κ. Χρήστος Τίγκας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Κωστακιώτης Σωκράτης και Νώντας Τσαμποδήμος, καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες και  πιστοί από την ευρύτερη περιοχή που είχαν  κατακλύσει τον ναό και τον  αύλιο χώρο του.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του ναού, προσφέρθηκαν   Ξηρομερίτικα γλυκίσματα  σ’ όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακολούθησε «κέρασμα» σε καφενείο του χωριού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιωτών δεξιώθηκε τους επισκέπτες.


Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου εκφράζει την ευαρέσκειά του, σ’ όλους όσους προσήλθαν στην Κωνωπίνα, και τίμησαν με την παρουσία τους  τον εορτασμό, της μοναδικής εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου στο  Ξηρόμερο  και το Νομό Αιτ/νίας, ευχόμενος ο Άγιος Ευθύμιος να είναι αρωγός και προστάτης στη ζωή τους.


Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Εκδρομή από την Αθήνα στην Κωνωπίνα για τα εγκαίνια του Πολιτιστικού μας Κέντρου


Εορτάζουμε τον Άγιο Ευθύμιο στην Κωνωπίνα και εγκαινιάζουμε το Πολιτιστικό μας Κέντρο !


           Τριήμερος εορτασμός 19/20 και 21 Ιανουαρίου 2017.
    Εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου της Κωνωπίνας, ως Πολιτιστικού Κέντρου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου  σε συνεργασία με  την Τοπική Κοινότητα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο   σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην Κωνωπίνα, στο εορτασμό του Αη Θυμιού, και στα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου  του χωριού μας (πρώην Δημοτικό  Σχολείο) και να ζήσετε τη μοναδικότητα των στιγμών !          
             Πρόγραμμα   εορτασμού
-     Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Ώρα 16.30  Μέγας Εσπερινός
 Θείο κήρυγμα και αρτοκλασία   

-     Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017
 Ώρα 07.00  Όρθρος
 Ώρα 08.00  Θεία Λειτουργία
 Μετά το πέρας, θα προσφερθούν στους παρευρισκομένους   παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας (σπλινάντερο, τσίπουρο &  γλυκά).

-     Σάββατο, 21  Ιανουαρίου 2017          
Ώρα 19.00  θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιο  Αποστολάκη, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου ως Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό τραπέζωμα στους παρευρισκομένους, που θα περιλαμβάνει ως κυρίως μενού γουρουνόπουλα σούβλας  και Ξηρομερίτικο γλέντι με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής, Κώστα Αριστόπουλο και Νίκο  Καλαμίδα και με τη φιλική συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.