Σελίδες

Το Χωριό μας

    Το Χωριό Κωνωπίνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού Ξηρομέρου, σε υψόμετρο 312 περίπου μ. και ανήκει ως Τοπικό Διαμέρισμα στο διευρυμένο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με έκταση 24.470 στρέμματα και πληθυσμό 496 άτομα κατά την τελευταία απογραφή του 2011.
    Περιβάλλεται από τα χωριά Κατούνα, Κομπωτή, Αετός, Παπαδάτου, και τον οικισμό του Αγίου Νικολάου Κατούνας.
Είναι χτισμένο ανατολικά και αγνάντια από τα Ακαρνανικά όρη και δυτικά της Λίμνης Αμβρακίας, ζωσμένο από πυκνή φυσική βλάστηση που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.
    Το Χωριό μας επισκέπτεται κάθε Τετάρτη ιατρός για τις πρώτες βοήθειες. Εξυπηρετείται από το Περιφερειακό Ιατρείο Κατούνας, ως και από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και για σοβαρότερα περιστατικά από το Νοσοκομείο Αγρινίου.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Δήμαρχος   κ.  Νίκος Σολδάτος

    Στις Δημοτικές Εκλογές που διεξήχθησαν στις 7 Νοεμβρίου και (επαναληπτικές) 14 Νοεμβρίου 2010, εξελέγη Δήμαρχος στον διευρυμένο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ο κ. Νίκος Σολδάτος από την Πάλαιρο, Αντιδήμαρχοι οι κ.κ Φερεντίνος Ευθύμιος, Κομποτιάτης Παναγιώτης, Τζαβαλάς Δημήτριος, Γούδας Μιχαήλ, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κουνέλης Ιωάννης και Γραμματέας η κα. Χαλιμουδρα Αγγελική.
Παναγιώτης  Σαλοδημήτρης

    Εντεταλμένος Σύμβουλος με δικαίωμα υπογραφής συγκεκριμένων εγγράφων και πιστοποιητικών για τον πρώην Δήμο Μεδεώνος ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου, ο κ. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης.
Ο Πρόεδρος του Χωριού μας  Επαμεινώνδας Τσαμποδήμος
Πρόεδρος του Τοπικού μας Διαμερίσματος (Κωνωπίνας), εξελέγη ο κ. Επαμεινώνδας Δημ. Τσαμποδήμος και Μέλη του Συμβουλίου του Δημοτικού μας Διαμερίσματος εξελέγησαν οι συγχωριανοί μας κ.κ. Χρήστος Αργ. Τίγκας  και  Σωκράτης  Κωστακιώτης.